labdarúgás

2018.08.04. 13:49

Minden mérkőzésüket megnyerték a kecskeméti fiatalok

Győzelemmel térhetnek haza a kecskeméti fiatalok a szentföldi tornáról, az 53. Nemzetközi Gyermek Világjátékokról.

Vincze Miklós

A múlt vasárnap kora reggel a Messzi István Sportcsarnok parkolójából indult útra a kecskeméti labdarúgó-különítmény az 53. Nemzetközi Gyermek Világjátékokra (ICG), Jeruzsálembe. A focisták mellett az idén atlétalányok és -fiúk, valamint a röplabdás fiúk képviselték Kecskemét városát a NOB által is elismert nemzetközi utánpótlás-sportrendezvényen. Jeruzsálemi szálláshelyére a kora esti órákban érkezett meg a csapat, amely egyszerre két hírös városi klubot is képvisel: a javarészt SC Hírös-Ép nevelésű srácok többsége ma a kecskeméti akadémia játékosa.

Hétfőn délelőtt a verseny helyszínén került sor a torna előtti utolsó edzésre, majd egy rövid városnézés után este látványos megnyitóünnepséggel vette kezdetét az 53. Nemzetközi Gyermek Világjátékok.

A Szujó Attila, Csúri Dájmond, Cseh Balázs, Győrfi ­Enzó, Bodor Zoltán, Gazdag Vajk, Hatvani Dániel össze­tételű csapat kedden kezdte meg a csoportmérkőzéseket, ellenfelük a görög Evrotas és a szlovén Maribor volt. Aggodalomra, pánikra nem volt semmi ok, a kecskeméti fiatalok az Evrotast 6–1, a Maribort pedig 4–1 arányban múlták fölül.

Másnap már a négy közé, illetve a döntőbe jutásért játszottak a srácok, a sors úgy hozta, hogy két magyar csapattal találkoztak. A Sopront magabiztos játékkal, 5–1 arányban múlták fölül, ennek köszönhetően következhetett az újabb magyar–magyar meccs a döntőbe jutásért, Kertész Balázs fiainak azonban a Szombathely sem jelentett akadályt, 4–0-s győzelemmel jutottak a döntőbe, amelyben a házigazda Jeruzsálem csapata várt rájuk. Nos, a fiúk a finálét sem rontották el, hatalmas küzdelemben, 1–0 arányban legyőzték a házigazdákat, és így megvédték a címüket, zsinórban másodszor nyerve meg a tornát.

Egyébként nem is csak a labdarúgóké volt az egyetlen jeruzsálemi siker, ugyanis a Seremet Attila vezette röplabdás fiúk is aranyéremmel érkezhetnek haza.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában