Tárlat

2024.05.29. 16:07

Sepregető nyúl is megjelenik a kecskeméti könyvtár új kiállításán – galériával

Egészen június 8-ig látogatható a Kecskeméti Katona József Könyvtár legújabb kiállítása, melynek középpontjában ember-állatok állnak.

Orosz Fanni Flóra

Kedden nyitották meg Kalán Viktória festőművész Para-humans című kiállítását, melynek középpontjában mindenki figyelmét megragadó ember-állat figurák állnak. A tárlatot Füzi László, a Forrás folyóirat főszerkesztője, irodalomtörténész nyitotta meg. Füzi László elárulta: egyfajta friss lendületet fedezett fel a fiatal tehetség munkáiban. Hozzátette, úgy vette észre, hogy Viktória még nem vonta be magát a kecskeméti művészeti életbe, ezért ezen a területen is szeretett volna neki segíteni a kiállítás lehetőségével.  

Kalán Viktória, tárlat, kiállítás
Kalán Viktória festőművész alkotásai láthatóak a kecskeméti könyvtárban
Fotó: Orosz Fanni

– A színpompás vásznakon az ember-állat határlények mellett a tájakat a gyermekkorban használt színvilág leegyszerűsített ábrázolásával eleveníti meg a művész. A képek egyfajta hétköznapi otthonosságot sugallnak, mégis feszültséget is fedezhetünk fel a gyermetegen megformált határlények és a háttértájak kidolgozottsága között. A feszültség a művek ideologikusságát táplálja – tette hozzá Füzi László.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!