labdarúgás

2018.06.10. 08:19

Megnyugtató előnyt szerzett a KLC a visszavágóra

Szombaton fogadta a Kecskeméti LC a Hajdúböszörményt az NB III.-as tagságért vívott párharc első mérkőzésén. Szabó Tibor csapata egy harcos, jó ellenféllel szemben megnyugtató előnyt szerzett.

Vincze Miklós

A 2. percben Fűzfa bal oldali szögletét követően Salami fejelt hajszállal a bal sarok mellé, a 4. percben Nádudvari jobb oldali szögletét követően pedig ugyanő lőtt ballal, ezúttal is a bal sarok mellé. A két kihagyott helyzet után csak a 9. percig kellett várni az első gólra. Akkor a kaputól 22 méterrel, középütt jutott szabadrúgáshoz a hazai gárda. Farkas István futott neki a labdának, és hatalmas gólt ragasztott a jobb felső sarokba. 1–0. Ezt követően meddő mezőnyfölényben játszott a Kecskemét a 29. percig, amikor is egy Baloggal elkövetett szabálytalanságot követően újra szabadrúgáshoz jutottak a hazaiak, ezúttal a kapuhoz még közelebb, 18 méterről. Ismét a csapatkapitány Farkas állt oda, és ezúttal a bal sarokba tekert. 2–0. Belecannak a 38. percig nem akadt semmilyen dolga, ezt a vendégeket leszámítva persze senki sem bánta. Akkor Nagy Máté nyargalt el a bal oldalon, ám az éles szögből a rövid sarokra leadott lövését a hazai hálóőr könnyedén hárította. A félidő utolsó öt percében érezhető volt, hogy a vendégek mindent elkövetnek a szépítés érdekében. A lefújás előtt Andorkó adott be balról, Nagy Máté kapásból lőhetett, Urbán azonban mentett.

A második félidő elején is érezhető volt, hogy a vendégek mindent megtesznek annak érdekében, hogy csökkentsék a hátrányt. Ennek ellenére Balog szerezhetett volna gólt, jó harminc méterről leadott bombája azonban a bal sarok mellett suhant el. Az 53. percben Szabó Márton verekedte be magát a hazai 16-oson belülre, középre adott, Jeremiás középről, tíz méterről, senkitől sem zavartatva Belecan kezébe emelt. Négy percre rá Nemesvári tört előre több csellel, végül balról mellé lőtt. A 62. percben Salami ugratta ki nagyszerű ütemben egy a védők mögé belőtt labdával Balogot, aki a kapu bal oldalába lőtt. 3–0. Ezt követően egyfajta előzetes kóstolót kaphattak a szurkolók a jövő szombati visszavágóból, nagy erőkkel próbáltak rohamozni a hajdúságiak. A rohamokat jól állta a kecskeméti védelem, ugyanakkor terük nyílt a kontrázásra is. A 83. percben Toricska szerzett harcosan labdát a vendégek térfelének a bal oldalán, középre adott, Salami azonban csúnyán fölé lőtt. Egy percre rá Szabó Dávid küldött meg egy lapos lövést jó harminc méterről, a labdája centiméterekkel suhant el a jobb alsó sarok mellett. A 86. percben Balog ugratta ki Selyem Zsoltot, ő éles szögből tört a kapura, a kapust is kicselezte, a hálóba azonban már nem bírt betalálni, mert Csorvási végül megszerezte a labdát. Négy percre rá azonban már kapitulált: akkor Balog középről leadott lövése pattant ki ismét a bal oldalra, éppen Selyem elé, ő tíz méterről a kapus lába között a hálóba gurított, 4–0.

Szabó Tibor, a Kecskeméti LC edzője: – Jó mérkőzés volt. Jól kezdtük a meccset. Véleményem szerint megérdemeltük a győzelmet, a továbbjutás azonban még nem dőlt el, nagyon oda kell majd figyelnünk idegenben is, de az első lépést megtettük annak érdekében, hogy sikerüljön az NB III.-ba való feljutás.

Bogdanovic Igor, a Hajdúböszörmény edzője: – Azt kaptam a kecskeméti csapattól, amit vártam. Gratulálok nekik, hiszen igen tekintélyes előnyt szereztek. Az viszont hozzátartozik az igazsághoz, hogy ha nem csinálunk két nagy butaságot az első félidőben, amit mindkétszer góllal büntettek a hazaiak, akkor nem 4–0 a vége, hanem sokkal kényelmesebb helyzetben várhattuk volna a visszavágót. A második félidőben szerintem nem voltunk rosszabbak, sőt, inkább a hazai térfélen volt a játék. A harmadik gól lesgyanús volt. A végén aztán újabb hibából ismét mi kaptunk gólt. a visszavágón becsülettel fogunk hajtani, és mindent el fogunk követni, hogy az otthoni meccset megnyerjük.

Kecskeméti LC–Hajdúböszörményi TE 4–0 (2–0)

Kecskemét, 700 néző, vezette: Bogár Gergő (Kovács II. G., Kovács G.)

Kecskemét: Belecan – Farkas, Fűzfa, Nemesvári (Selyem 76.), Nádudvari, Balog, Vladul (Toricska 70.), Salami (Maczelka 93.), Urbán, Hajnal, Szabó D. Edző: Szabó tibor

Hajdúböszörmény: Csorvási – Oláh (Barna 57.), Szathmári, Misák (Bereczki 81.), Szabó M., Hortó, Nagy M., Andorkó (Tóth T. 78.), Lippai, Linzenbold, Jeremiás. Edző: Bogdanovic Igor

Gól: Farkas 9., 29., Balog 62., Selyem 89.

Sárga: Szabó D. 50., Balog 88., illetve Misák 33., Andorkó 38., Oláh 64., Szabó M. 73., Jeremiás 87., Lippai 89.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában