Futsal

2024.05.27. 07:30

Hazai pályán küzd a folytatásért a ScoreGoal

A ScoreGoal Kecskemét Futsal ma este vívja meg a férfifutsal NB I. döntőjének a negyedik mérkőzését, hazai pályán. Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharcban a bajnoki címvédő Haladás VSE három mérkőzést követően 2–1-re vezet, az ötödik meccs jogáért harcol tehát a hírös városi gárda.

Vincze Miklós

A kék oroszlánok erőn felül teljesítettek az utóbbi hónapokban, ennek gyümölcseként vívták ki a jogot, hogy az egyesület történetében először bajnoki döntőt játszhassanak. 

A kecskeméti Fekete Márk tartja a labdát
Fotó: Bús Csaba

A meglepetéseket a felsőházi rájátszás után is tovább tudták szállítani, hiszen a bajnoki döntő első ütközetét megnyerték Szombathelyen, majd újabb két szoros mérkőzést tudtak vívni a nálunknál jóval hosszabb kispaddal rendelkező Haladás VSE csapatával. A ma este 20 órakor kezdődő mérkőzésen tehát az a kérdés, hogy a Messzi István Sportcsarnokban avatják-e újra bajnokká a zöld-fehéreket, vagy pedig Dávid még egyszer képes legyőzni Góliátot. 

– A napokban egy kicsivel több időt fordítottunk a regenerációra, mert meglehetősen sok problémával küszködünk a bajnokság hajrájában, nem utolsósorban a véleménye szerint túlságosan felfokozott tempó miatt – utalt a keret nehézségeire Marko Gavrilovic, a kecskemétiek sportigazgatója. – Mindannyian hiszünk abban, hogy ki tudunk egyenlíteni a párharcban, és hogy az ötödik meccsen fog majd eldőlni a bajnoki cím sorsa. Van sok olyan szegmense a játékunknak, amellyel elégedett vagyok, a védekezéssel azonban nem, így aztán a mögöttünk álló egy-két napban a leginkább ezt próbáltuk a helyére tenni. Ma este kiderül, hogy mennyire sikerült. Az utóbbi mérkőzések rávilágítottak arra is, hogy a játékvezetők engedni fogják az indokolatlanul agresszív játékot, ehhez is alkalmazkodnunk kell. A koncentrációt végig fenn kell tartanunk, csak akkor lehet esélyünk, ha nem zökkenünk ki. Büszke vagyok a fiúkra, mert sok mindenen átmentek ebben a szezonban, és megmutatták, hogy milyen kiváló, karakteres sportemberek. A kecskeméti sportbarátok szeretetére, támogatására most is különösen számítunk, hiszen csak együtt lehetünk sikeresek most és hosszabb távon egyaránt. 
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában