Bulvár-celeb

2024.05.26. 21:42

Hét sztrókot túlélt, de az agyműtét után éber kómába esett az 5 éves Kinga

Az 5 éves Kinga nem reagál semmire.

MW

Forrás: 24 Óra / Kemma.hu

Fotó: Flajsz Péter

Hét sztrókot túlélt, de az agyműtét után éber kómába esett Kinga, az 5 éves baji kislány.

Az 5 éves kislány kálváriája szeptemberben kezdődött, ekkor kapott először sztrókot, ezután kiderült, hogy Moyamoya-szindrómája van, ami a verőér beszűkülése miatt okoz rohamokat. 

Az 5 éves kislány harcol
Fotó: kemma.hu / beküldött

Kinga ezután hat hónap alatt öt sztrókot kapott, amelyek mind károsították a kislány agyát - írja a kemma.hu.

A szülők folyamatosan küzdöttek lányukért, míg egy magyar specialista beleegyezett, hogy megműti.

A kislányt pénteken, a 10 órás műtét után a szegedi klinikáról átvitték a budapesti Heim Pál Gyermekkórházba, hogy közelebb legyen otthonához, és családja is többször látogathassa. A kislány szülei életük legnehezebb döntését hozták meg, amikor a műtét mellett döntöttek, de sajnos ezután rossz hírt kaptak az orvosoktól.

A doktornő szerint éber kómában van Kinga, amiből se gyógyszer, se gépek nem tudják felébreszteni. Most tényleg csak rajta múlik, hogy sikerül-e ezt is leküzdenie. Azonban én most nem látom rajta azt a küzdést, azt az akarást, amit még a hetedik sztrók után is láttam. Amikor 4 nap alatt újra elkezdett járni és beszélni. Most csak fekszik félig nyitott szemmel, és hiába simogatom, beszélek hozzá, puszilgatom nem reagál semmit

 – nyilatkozta könnyek között a portálnak édesanya, aki azt is elmondta, hogy így nem lehet megműteni Kingát.

A kislány édesanyjának az orvosok azt mondták, hogy a következő 2-3 hét kritikus lesz, ha addig nem javul, nincs sok esélye arra, hogy meggyógyuljon. 

Borítókép: Kinga a második sztrók után még boldog kislány volt

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!