Triatlon

2018.06.29. 12:07

Második lett a születésnapján Faldum Gábor

Az elmúlt hétvégén tizen­harmadik alkalommal rendezték meg Baján a Mogyi Triatlont. A világkupára készülő bajai Faldum Gábor csak a szupersprinten indult.

Szentirmay Tamás

Faldum Gábor, a bajai Mogyi versenyzője világkupára készül

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Szentirmay Tamás

A különböző korcsoportok szombaton és vasárnap versenyeztek. A legizgalmasabb a vasárnapi elit férfi- és női szupersprint volt, ahol először tizenhárom férfi és tizenkét nő úszott 200 métert, majd kerékpározott 6 kilométert, végül futott 1,2 kilométert. Az első nyolc helyezett fél óra múlva újra megismételte ezt a távot, hogy eldöntsék, ki a legjobb. A férfiaknál az azon a napon a harmincadik életévét betöltő Faldum Gábor (Mogyi SE) a 2., Király István (Mogyi SE) pedig a 4. helyen végzett, utóbbi a sprint ob-n 2. lett.

Faldum Gábor, a bajai Mogyi versenyzője világkupára készül
Fotó: Szentirmay Tamás / Petőfi Népe

– Nem indultam a sprint ob-n, mivel három hét végén öt versenyen indultam volna, valamit muszáj volt kihagyni – adott magyarázatot Faldum arra, hogy miért nem indult szombaton. – A szupersprint beleillett a jövő heti tiszaújvárosi világkupára való felkészülésembe. Szerencsére egy szabad kvalifikációval rajthoz tudtam állni. Mindig élmény hazai közönség előtt versenyezni, ezúttal sem volt ez másként, könnyedén kihoztam magamból a maximumot, ami most egy 2. helyhez volt elegendő. Az első futamban együtt értünk be Bicsák Bencével, de az még kényelmes, taktikázó verseny volt. A másodikban már nem kíméltük egymást. A kerékpáron Lehmann Bence csatlakozott hozzánk, így hárman elszakadtunk a többiektől. A futás előtt a depózást elrontottam. Úgy ötszáz méter után találtam magamra és bírtam saját tempót futni. Addigra viszont Bicsák Bence elment tőlem, húsz méterre, és ez maradt a végére is. A döntőn nem voltam partiban vele, de jó verseny volt.

Faldum Gábor a tiszaújvárosi világkupára készül, amit július 8-án rendeznek. Utána Hamburgban áll rajthoz sprint távon. Sűrű nyári programja lesz. Az olimpiai kvalifikációja ugyan még nem áll túl fényesen, mert csak három versenyen indult, így nem tudott sok pontot gyűjteni. A formája a négy évvel ezelőtti olimpiaihoz képest viszont sokkal jobb. Igaz, még kevés idő telt el, de Gábor bizakodó, és azt ígéri, hogy most már fogja gyűjteni a pontokat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában