Kézilabda

2018.01.27. 20:30

Belefért ez a vereség

Az NB I./B Keleti csoportjában szereplő Kecskeméti TE-automatika.hu az utolsó Liga Kupa mérkőzésén hazai pályán az első osztályú Orosházát fogadta. A találkozón sima vendéggyőzelem született.

Vincze Miklós

Az első félidőben remekül tartotta magát a KTE. Nem egyszer vezetett is, a 17. percben még mindig 7–7 állt az eredményjelzőn, lelkes volt a hazai csapat, és lendülettel is bírta. Örömteli színfolt volt Csuzi bátor játéka. A fiatal játékos két gólt is szerzett, kétszer a kapufát is megdöngette. A rutinos vendégeknek végül az első játékrész végén sikerült négy góllal meglépniük.

A második félidő elején mintha bent maradt volna az öltözőben a KTE, a 36. percben már 11–17 állt az eredményjelzőn. Ebben az időszakban nem volt olyan ziccer, amit ne lettek volna képesek kihagyni Ocsovai Zsolt fiai, vagy ha nem hibáztak, akkor a kapufa mentett. 13–18 után jött egy majd tízperces gólcsönd, ami a vendégeknek az azt megelőző percekben jellemző elsöprő lendületét tekintve tulajdonképpen a hazaiaknak jött jobban. Ekkoriban a kecskemétiek már a büntetőket is kihagyták, egyre jobban hiányzott a hetesek hetes számú mestere, Miss Zoltán. Az 56. percben tíz fölé is ment a különbség, a hajrában aztán Füstös és Horváth Andor tett arról, hogy az Orosháza végül csak kilenc góllal nyerjen azon a találkozón, amelyen Ocsovai Zsolt, a hazaiak edzője mindenkit, aki a rendelkezésére állt, a pályára küldött.

KTE-automatika.hu–Orosházi FKSE LINAMAR a 18–27 (9–13)

Kecskeméti TE-automatika.hu: Balogh – Szamos, Kátai, Bujdosó, Burik, Csuzi, Horváth V. Cserék: Zaklajda – Mazák, Talmácsi, Petrik-Varga, Füstös, Gallina, Szrnka. Vezetőedző: Ocsovai Zsolt.

Hazai gólszerzők: Szamos 4, Horváth A. 4, Füstös 3, Bujdosó 2, Csuzi 2, Kátai 2, Burik 1.

Kiállítások: 2 illetve 10 perc.

Hetesek: 5/1, illetve 2/2.

Ocsovai Zsolt így nyilatkozott a találkozót követően: – Gratulálok az Orosházának, sok sikert kívánok nekik a bajnokságban, de a saját fiaimmal is elégedett vagyok, mert mindazt, amit a felkészülés során megbeszéltünk, begyakoroltunk, a Liga Kupa meccseken viszontláttam. Ma egy kicsit elfáradtunk, főleg a második félidőre, de büszke vagyok a srácokra, tehát én most az eredmény dacára szeretnék mindenkit megdicsérni. Fontos, hogy a bajnokságban is azt a hozzáállást mutassák, azt a küzdeni tudást nyújtsuk, amit a Liga Kupa-mérkőzéseken. Várjuk már a bajnoki rajtot, és remélem, hogy a körülbelül két hét múlva sorra kerülő első tavaszi hazai mérkőzésünkön rengetegen kijönnek majd szurkolni nekünk.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában