A költészet napja

2024.04.10. 07:00

A költészet lesz a középpontban Baján

Méltó módon emlékeznek meg Baján a költészet napjáról április 11-én.

Rab Rita

Elsőként az idősek XIX. szavalóversenyét tartják meg a Radnóti-emlékév tiszteletére 15 órától, ahol a szavalók magyar költők verseit mondhatják el a háromtagú zsűri előtt. Előadhatják saját alkotásaikat is. Az első három helyezett értékes könyvjutalomban részesül és valamennyi szavaló tiszteletjegyet kap a versenyt követő Kállóy Molnár Péter és Farkas Izsák előadói estre. 

költészet napja, program, Baja
Fotó: shutterstock.com / illusztráció

– A magyar költészet napja alkalmából különleges programot ajánlunk a bajaiaknak. Ki ne ismerné a Beugró tv műsor sztárját, az Üvegtigris hamburger-vásárlóját? Ha azt mondom Kálloy Molnár Péter, akkor az olvasók is tudják kire gondolok. Április 11-én a zenéé lesz a főszerep. Vendégeink Kálloy Molnár Péter és Farkas Izsák különös, egyedi, sírós-nevetős, könnyed, de mégis tartalmas zenei anyagot hoznak el számunkra a Kis éji zene című programunkkal. A műsor 50-50% százalék Farkast és Kálloyt tartalmaz. Népdal átdolgozások, versek, burleszkek, zenei csemegék! Ismerős dallamok új köntösben. Mindenkit szeretettel várunk a  műsorra, ami 17 óra 30-tól tekinthető meg a Bácskai Művelődési Központban – mondja Papp Kata szervező.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!