Művészet

2024.03.11. 19:31

Huszonkét nő, száz alkotás: nőnapi kiállítás nyílt Szabadszálláson – galériával

Március a nők hónapja, ennek apropóján szervezett kiállítást a helyi Kultúrkapocs Egyesület. A felhívásra huszonkét alkotó nő jelentkezett. A munkákból a nőnapon nyílt tárlat a Dörmögő Kávéházban.

Gulyás Sándor

– Várakozáson felül, huszonkét tehetséges hölgy járult hozzá közel száz alkotásával az eseményhez. A művek igen változatos stílusban és technikával készültek, mint pl. gobelin, festmény, grafika, paverpol, horgolt alkotások, ékszerek, hímzett ruhák, mézeskalácsból készült munkák, gyöngyből kirakott képek, virágkompozíció, versek, regények, égetéssel díszített fatárgyak. A kiállítók többsége hobbi szinten alkot a maga és esetleg családja örömére. A cél az volt, hogy a nagyközönség előtt is megmutathassák tehetségüket. A kiállításon profi művészek is bemutatkoztak, ami számunkra nagyon megtisztelő – mondta el a baon.hu érdeklődésére Sallai Szilvia, a Kultúrkapocs Egyesület elnöke.

Kultúrkapocs Egyesület, nőnapi kiállítás, művészet
Igazi művészkávézóvá vált a szabadszállási Dörmögő kávéház
Fotó: Kultúrkapocs Egyesület

A megnyitó ünnepség Hajdú István szavalatával kezdődött, aki Szalai Pál, Nőnapi köszöntő című versét adta elő. Ezt követően Riczu Norbert egyesületi tag méltatta a hölgyeket, és tehetségüket. Beszédében megemlítette, hogy a gyengébb nem képviselői az élet minden területén keményen helytállnak, és a mindennapi küzdelmek mellett mennyi szépség tör fel a mélyből kezeik által. Kitért arra is, hogy ezzel a kezdeményezéssel az egyesület azon célját is elérte, hogy a gyakran önbizalomhiányos alkotók merjék felvállalni megmutatni magukat.

– Bátortalan lépések után a felszabadult vágy önmagunk, érzéseink megmutatása, mert ezek az alkotások lelkünk lenyomatai, legbelső sóhajaink – fogalmazott Riczu Norbert.

Az alkotókat Bajusz Gábor, a Kultúrkapocs Egyesület alelnöke és mint házigazda köszöntötte, kifejezte örömét, hogy ilyen nagymértékű aktivitást váltott ki felhívásuk. A Dörmögő kávéház így igazi művészkávézóvá válhatott. Szabadszállás büszke lehet arra, hogy ennyi fantasztikus tehetséget rejt.

A program az X-Bár férfi tagjai által előadott megható és vidám zenés műsorával folytatódott. Ezt követően Sallai Szilvia, az egyesület elnöke köszönetét kifejezve adta át az emléklapokat a jelen lévő művészeknek, alkotóknak. Külön köszönetet mondott Szegfű Ildikónak és Hajdú Istvánnak az önzetlen munkájukért, hiszen, mint mondta, nélkülük ez az esemény nem jött volna létre. A tárlat egy hónapig megtekinthető a Szabadszállás Mindszenty tér 4. sz. alatti Dörmögő kávéházban.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!