Esemény

2024.03.20. 21:20

Nagymosásra várják az érdeklődőket Baján

Csütörtökön reggel 8-tól délután 5-ig ismét "Nagymosás" lesz Baján, a Tóth Kálmán téren, melyre minden érdeklődőt szeretettel vár a Bajai Vizuális Iskola Alapítvány.

Rab Rita

A La Grande Lessive (A nagy mosás) nevű projektet 2006-ban indította útjára Joëlle Gonthier francia képzőművész azzal a céllal, hogy adott téma mentén összekapcsolja a világban élő és alkotó művészeket és művészbarátokat, korhatár nélkül. Az akció évente két alkalommal valósul meg, márciusban és októberben, meghatározott napon, és mindeddig összesen 181 ország csatlakozott a kivitelezéshez.

művészet, festés, alkotás
Baján is nagyon sikeres a Nagymosás
Fotó: shutterstock.com / illusztráció

Az akció Baján is nagyon sikeres. A 2023. októberében rendezett Nagymosáson, melynek a témája: "Vízzel vagy víz nélkül?" volt, több, mint 1000 alkotás gyűlt össze, melyeket új helyszínen, a Szentháromság tér Sugovica-parti oldalán és a Harmath-kút környékén mutattak be, így kapcsolódtak a helyszín kiválasztásával a témához a szervezők.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!