Kötetbemutató

2024.03.13. 17:31

Bemutatták a kizárólag Kecskemétről szóló kötetet

Március 12-én mutatták be a kecskeméti városházán a Neumann János Egyetem MNB Tudásközpont Gazdaságföldrajzi és Településmarketing Központ munkatársainak, a GRADUS és a Magyar Gazdaságföldrajzi és Településmarketing Műhely online megjelent tanulmányaiból készült HÍRÖS VÁROS AZ AAFŐDÖN KECSKEMÉT című könyvét.

Orosz Fanni Flóra

Kapuváros-e Kecskemét? Mi köze Katona József Bánk bánjának a kecskeméti iparpolitikához? Lehet-e városi ökoszisztéma számvitelt bevezetni Kecskeméten? Van-e kecskeméti identitás? Milyen lehetőségek állnak a kecskeméti egyetemcentrikus innováció előtt? Mi a kecskeméti kincsek közösségfejlesztő szerepe? Mik Kecskemét „varázstükrei"? Milyen Kecskemét gazdasági és társadalmi versenyképessége? – Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre kaphatunk választ az ebben a kötetben megjelenő 18 kutatási eredményből. 

kötetbemutató, Kecskemét, kötet
Bemutatták a kizárólag Kecskemétről szóló kötetet
Fotó: Oroz Fanni Flóra

Ezeket a tanulmányokat a Neumann János Egyetem keretén belül 2021-ben létrejött MNB Gazdaságföldrajzi és Településmarketing Központ munkatársai jegyzik. A tanulmánykötetet számos színes diagram, térkép és fénykép illusztrálja. Mindegyik tanulmány Kecskemét városára fókuszál vagy azzal kapcsolatos – olvasható a kötet hátlapján. 

A bemutatón először Szemereyné Pataki Klaudia polgármester köszöntötte az érdeklődőket, aki mérhetetlen örömét fejezte ki a kizárólag Kecskemét városáról szóló könyvvel kapcsolatban.  – Tekintsünk erre úgy, mint elsőszülött gyermekünkre, ami csak és kizárólag Kecskemétről szól – mondta büszkén a polgármester. 

kötetbemutató, Kecskemét, kötet
Szemereyné Pataki Klaudia polgármester
Fotó: Orosz Fanni Flóra

Őt követte dr. Csizmadia Norbert, a kecskeméti Neumann János Egyetem kuratóriumi elnöke, akit városfejlesztő geográfusként egy hely lelke, különlegessége érdekel a legjobban.  – Mindig legyen vízió! – mondta, majd hozzátette, ha egy városnak van egyeteme, az nemcsak tudásközpont, hanem a gazdaság katalizátora is. 

A megnyitó után Árvai Zoltán, a Neumann János Egyetemért Alapítvány kommunikációs vezetője kérdezte Szemereyné Pataki Klaudiát, Csizmadia Norbertet és Piskóti Istvánt, a Településmarketing Központ professzorát a kötettel és Kecskeméttel kapcsolatban. 

A beszélgetés alatt szó esett a város szlogenjéről is, amihez Szemereyné Pataki Klaudia hozzátette, hogy Kecskemét olyan színes pontja Magyarországnak, hogy képtelenség egyetlen egy sémára húzni. – Hírös városnak lenni felelősség, kötelesség, feladat, és egyelőre nem találtak találóbb jelmondatot, mint a jól ismert: „Sem magasság, sem mélység nem rettent”– fogalmazott a városvezető. 

kötetbemutató, Kecskemét, kötet
Fotó: Orosz Fanni Flóra

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!