Kiállítás

2024.03.08. 19:00

A nők álltak a Gubcsi est középpontjában – galériával

A nő a Gubcsiak kezében – tollal és ecsettel címmel rendeztek kiállítással egybekötött irodalmi estet csütörtökön a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban.

Vajda Piroska

 A nőnaphoz szorosan kapcsolódó eseményen Gubcsi Attila, kiskunfélegyházi grafikus és festőművész születésének 70. évfordulója alkalmából nyílt jubileumi emlékkiállítás. 

Gubcsi Lajos
Fotó: Vajda Piroska

A tárlaton látható képeken természetesen a nők kerültek középpontba. Mint ahogy a szerzői esten elhangzott Gubcsi Lajos művekben is. Dr. Gubcsi Lajos, a közgazdaság-tudományok kandidátusa, címzetes egyetemi docens, újságíró, író, költő műveiből Schramek Géza színművész adott ízelítőt a könyvtár közönségének. 

Gubcsi Attila, kiállítás, Kiskunfélegyháza,
Abonyi Szilvia könyvtárigazgató nyitotta meg a Gubcsi estet
Fotó: Vajda Piroska

Az esemény zárásaként Gubcsi Lajos öt kiváló félegyházi szakember közösségi munkáját ismerte el és adta át nekik a Tánc a pokol tornácán 1514-1526 című könyvét. Elismerést kapott: Dongó József, dr. Kása Zsuzsanna, Kapus Béláné, Kovács-Csonka Szilvia és Laczkóné dr. Szabó Klára. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!