Program

2024.03.22. 19:46

A Föld órája: a sötétben játszhatnak a bajai családok

A Petőfi-szigeti játszótérre várják a bajai családokat szombat este a Föld órája akció keretében.

Rab Rita

Március 23-án, 20 óra 30 és 21 óra 30 között kapcsolj le mindent! Ez idő alatt gyertek a játszótérre, talán a nyuszi is elrejt valamit, amit kereshetünk, aztán pedig játszunk egyet közösen. Hogy tényleg védjük a környezetet, gyertek biciklivel vagy gyalog – invitálja a bajaiakat Sebeők Annamária szervező.

környezetvédelem, sötétség, a Föld órája
Forrás:  shutterstock.com / illusztráció

Hozzátette: a World Wide Fund for Nature (WWF) civil természetvédelmi szervezet felhívása érintette meg és szerette volna az energia-megtakarításra felhívni a figyelmet. Az akciót a közelgő húsvétra való tekintettel játékos programmal egészítette ki. A sötétedés beálltával hangszerekkel, zajkeltő eszközök segítségével fogójátékokat tervez. A résztvevők csupán a fülükre és a hallásukra támaszkodhatnak a játék során. Lesz tojáskeresés is az együtt töltött 60 percben. 

– Szeretnék hagyományt teremteni a kezdeményezéssel. Bízom benne, hogy mindenki megtalálja a számára kedves, kellemes kikapcsolódást a programban. A kezdeményezés egyelőre családi, baráti, ismerősi körben terjed. Ha sikeresnek bizonyul, talán egyszer majd a város is sötétségbe borul teljes egy órán át, mint világszerte – mondta Sebeők Annamária.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!