Tárlat

2024.02.10. 13:15

Ikonok címmel nyílt meg Stefanovits Péter kiállítása Kecskeméten – galériával

Pénteken újabb kiállítás nyílt a Hírös Agóra Kulturális Központban. Stefanovits Péter munkáit tekinthetjük meg a Kodály teremben.

Orosz Fanni Flóra

Stefanovits Péter Munkácsy-díjas képzőművész

Fotó: Bús Csaba

Stefanovits Péter Munkácsy-díjas képzőművész kiállítási anyaga technikailag többrétegű. A hagyományos festészeti eljárással készült művek mellett nagyméretű digitális, fototechnikai alapú munkákat is találunk. Tartalmi szempontból ugyancsak többirányú a kiállított anyag, így a transzcendens szellemiség mellett a világ eseményeire való reagálás is tükröződik alkotásaiban – írja a Hírös Agóra. 

„A Hírös Agóra Kulturális Központ elmúlt három éve a dinamikus fejlődésről szólt, melynek szerves része, és nem titkolt célja, hogy a kiváló alkotók gyakrabban váljanak vendégünkké, és munkájuk gazdagítsák Kecskemét művészi palettáját.” – fogalmazott köszöntőjében Puha Éva. 

A megnyitón köszöntőt mondott Dr. Richly Gábor, az MMA főtitkára és Barta Dóra, Harangozó Gyula-és Seregi László- díjas táncművész, koreográfus, érdemes művész, a Hírös Agóra ügyvezető igazgatója. − A Magyar Művészeti Akadémiával, amely a hazai kulturális élet talán legjelentősebb katalizátora, a tavalyi évben kezdtük meg az intenzív együttműködést és a közös munkát – mesélte Barta Dóra ügyvezető igazgató, aki kiemelte, hogy ez az együttműködés hatalmas öröm számára és az intézmény történetében is. 

A kiállítást Wehner Tibor művészettörténész nyitotta meg, aki évtizedek óta kíséri támogató figyelemmel Stefanovits Péter munkásságát. − Különös jelenségvilágot tükröztető művészetét szemlélve és átélve, a korábban egyszerűnek és átláthatónak ítélt dolgok mélységes tartalmakkal és titkokkal való meghatározottságára, szimbolikus jelentőségére döbbenhetünk rá – fogalmazott a művészettörténész. 

A Hírös Agóra kreatív innovációjaként a kiállításon debütált az intézmény Művészeti Képeslap programja is. A Vigyél haza egy darab művészetet szlogennel futó kezdeményezés célja, hogy a látogatók minden kiállításról egy kis emlékkel térhessenek haza.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!