Petőfi Sándor Városi Könyvtár

2024.02.05. 12:29

Hétköznapi grafológia címmel új sorozat indult a félegyházi könyvtárban – galériával

Hétköznapi grafológia címmel új sorozat indult a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban, melynek első előadója Kiss Zsoltné, grafológus, kriminalisztikai szakértő volt.

Vajda Piroska

Kiss Zsoltné grafológiai előadása volt látható a könyvtárban

Fotó: Vajda Piroska

Az előadót Szunyi Anikó, a Platán Utcai Általános Iskola igazgatója mutatta be. Elmondta, Kiss Zsoltné Pécsi Katalin alapító pedagógusa volt a Platán-iskolának. Számára a tanítás, a rajzelemzés vagy éppen a grafológia nem csak egy munka, hanem hivatás. Kriminalisztikai szakemberként is méltán elismert. Pedagógusként a munkája nem volt mindig könnyű, de annál értékesebb. Mindig igyekezett tanítványainak átadni a tudás mellett, a kultúra és a művészet szeretetét is. Elkötelezett szakember, folyamatosan képzi önmagát, friss és innovatív módszereket alkalmaz.

Számomra laikusként valami csoda, hogyan képes valaki az íráskép egészéből, valamint az íráselemek méretéből, elhelyezkedéséből, egymáshoz és az egészéhez viszonyított arányából, az őket létrehozó mozdulat irányából, sebességéből, nyomatékából információkat nyerni az író személyiségéről, gondolkodásmódjáról, munkamódáról, érzelemvilágához, önmagához való viszonyról. Ez egy nagyon összetett és nehéz szakma – fogalmazta meg Szunyi Anikó. 

A bemutató gondolatok után Kiss Zsoltné arról beszélt, hogy a szocializmus idején tiltott tudomány volt a grafológia, mára azonban elismert szakterület lett, hiszen nagyon sok helyzetben hasznos szerepe van az írásvizsgálatnak. A kézírásunk ugyanis nagyon sok mindent elárul rólunk. Érdemes például írás szakértőhöz fordulni pályaválasztás előtt, mert egy jó szakember nagy pontossággal meg tudja mondani, milyen irányba indítsuk a gyermekünket. De nem ritka az sem, hogy egy új munkatárs alkalmazása előtt a cégek kérik a kézírás elemezését. Abból ugyanis jól látható, hogy milyen jelentkező önfegyelme, logikája, fantáziája, terhelhetősége vagy intelligenciája – sorolta a szakember.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!