Irodalom

2024.01.23. 17:44

Istentől Tiszakécskéig: Bobek Tamás plébános verses kötetét mutatták be Kiskőrösön

A magyar kultúra napja alkalmából Bobek Tamás mutatta be hétfőn este a Sziklák között kavics című verses kötetét Kiskőrösön, a helyi művelődési ház kamaratermében.

Barta Zsolt

Szabados Anna könyvtárigazgató népes érdeklődő sereg előtt nyitotta meg a rendezvényt

Fotó: Supka Éva

A Tiszakécskén szolgáló katolikus plébános 150 oldalas könyvében nagyon sok vers szól a Tiszáról, az Alföldről, Tiszakécskéről, barátságról, hitről és Istenről is. Babucsikné Zeikfalvy Anna kiskőrösi grafikusművész munkái illusztrálják a könyvet. Róla azt kell tudni, hogy Anna néni is megyei Prima díjas volt

A Szilveszter Társulat tagjai kilenc verset olvastak fel a másfél órás program során. A versek alapján a bemutatót Subáné Kiss Krisztina vezette. A programot Szabados Anna, a könyvtár vezetője nyitotta meg. A kötetben a szerző 2005 és 2023 között született írásait olvashatóak. 

Bobek Tamást Kiskőröshöz családja, barátai, gyermekkora fűzi. A helyi Szilveszter Társulat tagjaként a közönség gyakran láthatta különböző színdarabok szereplőjeként. Mintegy 120-an vettek részt a kötet ismertetőjén, amely Kiskőrösön nagyon jelentős létszám egy-egy irodalmi rendezvényen.

Bobek Tamás költő lelkész dedikál a felvételen
Fotó: Supka Éva

 


 

 


 


 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!