Programsorozat

2024.01.20. 15:12

Gazdag programkínálattal várják a kultúra kedvelőit Halason és környékén

Kiállításokkal, színházi és irodalmi előadásokkal, valamint városi műveltségi vetélkedővel ünneplik Halason és a környékbeli településeken is a magyar kultúra napját.

Pozsgai Ákos

Ghyczy György kiállítását nézhetik meg a művészetkedvelők Baján

Fotó: shutterstock. com / illusztráció

A kiskunhalasi programsorozat keretében a Közösségek Házában január 22-én, 17 órától megnyílik Daróczi Csaba természetfotós kiállítása, Radomir Rasa természetfotós nyitja meg, majd Karinthy Vera és Bornai Tibor ad zenés irodalmi estet. Ünnepi beszédet Fülöp Róbert polgármester mond az eseményen. 

A Kiskunhalasi Alapfokú Művészeti Iskolában a magyar kultúra napja alkalmából hangversenyt rendeznek, fellépnek az iskola tanára is növendékei. A halasi Csipkeházban január 26-án 17 órától Rapavi Réka Tű-Pontos részletek című fotókiállítását Bömötör Mihály fotóművész nyitja meg, közreműködik: Rapavi Rebeka, Wolf Máté és Túri Dániel.

Kiskunmajsán is kiállítással ünnepelnek. Január 22-én, 17.30-tól Radvánszki Tibor művésztanár Selection című tárlatát Patkós Zsolt polgármester és Pócsik Olga művésztanár nyitja meg a Konecsni György Művelődési Központban. Kelebián, a Magyar-Szerb Agrárkereskedelmi Központban január 20-án, 18 órától a Tabdi Amatőr Színjátszók Társulata előadásában mutatják be a Színház az egész színház című vígjátékot.

Január 21-én, 16 órától Petőfi 200 Emlékév és a magyar kultúra napja alkalmából a költő verseiből összeállított Köztünk élő Petőfi című színjátékot mutatja be a Kisszállási Színjátszókör a néptánc, népdal, népzene, mazsorette elemeivel ötvözve. A forgatókönyvet Bundula Mihály állította össze. 

Január 24-én, 14 órától helyi iskolások között zajló műveltségi vetélkedővel, majd január 25-én, 14 órától városi versmondó versennyel ünneplik a magyar kultúra napját Jánoshalmán, az Imre Zoltán Művelődési Ház és Könyvtárban. Ugyanitt a Déryné program keretében mutatják be a Balkáni gerle című színházi darabot február 1-jén, 19 órai kezdéssel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!