Előadás

2023.12.28. 19:01

Nőuralom a kiskőrösi Petőfi-szilveszteren

Nőuralom lesz december 31-én Kiskőrösön, már ami a Szilveszter Társulat előadását illeti. Szigligeti Ede két felvonásos vígjátékát viszi színre a népszerű amatőr csapat, akik már több mint két évtizede gazdagítják az Országos Petőfi-szilveszterek programját – erről Supka Éva a társulat vezetője, rendező tájékoztatta hírportálunkat.

Barta Zsolt

A Szilveszter Társulat egyik legsikeresebb előadása a Lúdas Matyi volt néhány éve

Fotó: Barta Zsolt

Tizenhárom évvel ezelőtt már játszották ezt a darabot, hogy most ismét ezt tűzték műsorra annak az az oka, hogy a társulat rendezője Supka Éva, ehhez a darabhoz tudott szereplőket állítani. A főszerepek közül ketten, Répási Imre és Hunyadi Edit ugyanabban a szerepben játszanak mint 2010-ben. A másik két főszereplő azonban most debütál ekkora műben, Kis Bence és Loványi Csilla, akik egy házaspárt alakítanak igen élethűen, hiszen a valóságban is egy házaspárt alkotnak október óta. Szappanos Tamás a hódító birtokost alakítja, míg Sinkó Natália a fiatal özvegyet játssza. Sutus Anna és Supka Éva az uraságok cselédei, Kis Gábor és Györk Ernő az inast, lovászt, szakácsot játszák. A háttérmunkában Polgár Tamás technikusként segít, míg a díszletekért, jelmezekért Gyalog Attila, Prepszent István, Jeszenkszki Anikó felelnek. 

Hónapok óta dolgoznak a társulat tagjai a két órás darabon, ami rengeteg lemondással, áldozatvállalással jár. Hetek óta már minden nap próbálnak. Szilveszterkor 14 órakor és 18 órakor teltház előtt játszanak, a jegyek két nap alatt elfogytak. 

Január 5-én, ahogy ez már megszokott ismét előadják a darabot, ami akár napjainkban is játszódhatna. A történet röviden: a fővárosi rokonok leköltöznek ideiglenesen vidékre, hogy a tivornyázó férjet észhez térítse a fiatal felesége. Itt aztán rengeteg szituáció ad okot a félreértésre, féltékenységre, flörtölésre, melynek párbaj lesz a vége és természetesen hepiend. 

 


 

 


 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!