Ünnepi hangverseny

2023.12.24. 12:25

Nemzetközileg elismert zenészek játszottak Kecskeméten – galériával

Kodály Zoltán és Kocsár Miklós születésének 141., illetve 90. évfordulója alkalmából ünnepi hangversenyt rendezett a Magyar Kodály Társaság Kecskeméti Tagcsoportja a Református Újkollégiumban pénteken.

Orosz Fanni Flóra

Szűcs Máté, nemzetközileg elismert brácsaművész és Klebniczki György zongorista

Fotó: Bús Csaba

Az egybegyűlt szülőket, diákokat és vendégeket Virág Barnabás köszöntötte, kiemelt tisztelettel Engert Jakabnét, Kecskemét alpolgármesterét, illetve Kecskemét egykori híres szülöttjének hozzátatozóit: Kocsárné Herboly Ildikót, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola Budapesti Tanárképző Intézetének nyugalmazott tanszékvezető tanárát és Kocsár Balázs Liszt Ferenc-díjas karmestert. 

A város részéről Engert Jakabné alpolgármester idézte fel Kocsár Miklós életét és munkásságát, utóbbit tehetséges fiatal zenésztanoncok elevenítették meg a Református Újgimnázium előadójában. 

A hangversenyen a Kodály Iskola, az M. Bodon Pál Alapfokú Művészeti Iskola és a Líra Zeneiskola tanulói játszottak zongorán és fuvolán Kocsár Miklós Hang-portrék című darabjából, illetve a Varázsdoboz című darabból. 

A növendékek színvonalas előadása után az est díszvendégei léptek színpadra: Szűcs Máté, nemzetközileg elismert brácsaművész és Klebniczki György zongorista. 

A hangverseny végéhez közeledve a Kodály Intézet igazgatónője Rajk Judit énekét hallhattuk Takáts Zsuzsanna zongoraművész kísértében. A koncertet a Durányik László által vezetett Aurin Leánykar műsora koronázta meg. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!