Nyugdíjas Klubok Egyesülete

2023.11.24. 14:10

Versekkel és dalokkal hangolódtak az adventre a félegyházi nyugdíjasok – galériával

Adventi ráhangolódó címmel rendezett ünnepi műsort a Kiskunfélegyházi Nyugdíjas Klubok Egyesülete pénteken a Szakmaközi Művelődési Házban.

Vajda Piroska

Fotó: Vajda Piroska

 Az ünnepváró eseményen Magonyné Kis Czakó Katalin, az egyesület nemrégiben megválasztott új elnöke köszöntötte megjelent kortárasait. Köszöntőjében az adventi várakozás fontosságáról beszélt. Elmondta, a nyugalom, az adakozás, a megnyugvás és a meghittség négy hetes időszaka az advent, ami idén december 3-án kezdődik. Vasárnaponként meggyújtjuk az adventi koszorúk gyertyáit, amelyek a hitet, a reményt, az örömöt, és a szeretet szimbolizálják. A karácsonyt megelőző várakozás az eljövetelben éri el jutalmát – fogalmazott az elnök. 

Azt is elmondta, hogy a Nyugdíjas Klubok Egyesülete idén olyan előadással készült, amelyben Kiskunfélegyházát, a helyi népszokásokat, hagyományokat mutatják be a városhoz kötődő alkotók műveiből idézve és egy kicsit visszarepülve az időben. A műsort versekkel és dalokkal színesítették a nyugdíjas klubok tagjai. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!