Kötetbemutató

2023.11.14. 19:18

Petőfi, a sztár címmel jelent meg a félegyházi írónő legújabb könyve – galériával

Elsősorban a fiatalokat szeretné megszólítani legújabb könyvével Miklya-Luzsányi Mónika, félegyházi írónő. A Petőfi, a sztár című könyv a fiatalok nyelvén íródott, azzal a céllal, hogy közelebb vigye az alfa és a z generációhoz Petőfi Sándort. Az írónő nem csak a költőt, hanem az embert is szeretné bemutatni – hangzott el azon az interaktív könyvbemutatón, amit a napokban a városi könyvtárban tartott a szerző.

Vajda Piroska

Miklya-Luzsányi Mónika, félegyházi írónő

Fotó: Vajda Piroska

A gazdagon illusztrált könyv célja, hogy a kétszáz éve született költőt új megvilágításba helyezze. Az írónő alapos kutatómunka után oly módon rendszerezte a szakirodalmat, hogy az mindenki számára izgalmas olvasmány legyen. A rajongói kézikönyvből megismerhetjük Petőfi Sándor kalandos életútját és azt az izgalmas korszakot, amelyben élt, különös tekintettel az 1848-49-es szabadságharcra, de a kor nőalakjai is fontos szerepet kapnak.

Miklya-Luzsányi Mónika a könyvbemutatón elmondta, mivel a kötet elsősorban a diákoknak szól, ezért az összeállításnál azt is figyelembe vette, hogyha most élne Petőfi, akkor mit posztolna ki magáról a közösségi médiában. Törekedett arra, hogy olyan kifejezéseket használjon, amit a mai fiatalok is használnak. 

A szerző szerint, Petőfi Sándor tudatosan építette fel a saját brand-jét. Tudatosan alakította ki magáról a lánglelkű költő, a nép egyszerű gyermeke és a romantikus hős képét. Petőfi volt az első irodalmi sztár. 

Az írónő a könyvbemutatón kiemelte, nagyon nagy figyelmet fordítottak a könyv megjelenésére. Alkalmazkodva a mai digitális generáció olvasási szokásaihoz infografikák, képregények, rövid informatív szövegek jellemzik a kötetet. Ugyanakkor olyan bejegyzéseket is tartalmaz, melyek által a gyerekek a személyes életükre is ráismernek. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!