Kecskemét

2023.10.14. 11:19

Megkezdődtek a Ciróka Bábszínház legújabb darabjának olvasópróbái

Az évad második bemutatójára készül a kecskeméti Ciróka Bábszínház társulata. Megkezdődött a Tiszavirág – Meg minden, ami véletlen eszembe jutott valakinek a születésnapján című darab olvasópróbája.

Sebestyén Hajnalka

A Tiszavirág – Meg minden, ami véletlen eszembe jutott valakinek a születésnapján című darab olvasópróbáján

Fotó: Beküldött fotód

A Ciróka Bábszínház közleményéből kiderül: a Találtunk egy kalapot mesesorozat részeként, óvodásoknak szóló kistermi produkció, a Tiszavirág – Meg minden, ami véletlen eszembe jutott valakinek a születésnapján című darab lesz a Ciróka Bábszínház következő előadása. 

A Varsányi Péter rendezésében a darab progresszív bábelőadás, mely az élet kicsi és nagy, de mindenképpen fontos dolgairól szól. Az előadás az óvodás korosztály szemszögéből ábrázolja a világot, amelyben a látszólag apró dolgok ugyanolyan jelentőséggel bírnak, mint a legnagyobbak.

A darab a bábszínház formai kereteinek tágítására tesz kísérletet. A színpadra állítás módja, a különleges tér-és eszközhasználat megmozgatja a nézők képzeletét, és megmutatja hogyan képes egyetlen mozdulat, egy fény- vagy hanghatás lélekkel megtölteni egy tárgyat.

A finom humorral átszőtt előadást dalbetétek, izgalmas zenei effektek kísérik majd, amelyben minden hangnak dramaturgiai jelentősége van. 

Az előadás létrehozásában közreműködő fiatal alkotók először dolgoznak együtt a Ciróka társulatával. A darab rendezője, Varsányi Péter, szerzőként is jegyzi az előadást. Zenéjét Szászi Petra szerezte, a produkció látványvilágát pedig Maróthy Anna Zorka és Lengyel Viola tervezők álmodták meg. Az előadást Dénes Emőke, Fülöp József, és vendégszínészként Hrisztov Toma játssza. 

A darab bemutatója november 18-án lesz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!