Tárlat

2023.10.21. 14:41

Amatőr művészek alkotásaiból nyílt kiállítás Borotán – galériával

Borotai és pacséri amatőr művészek alkotásaiból nyílt kiállítás Borotán a testvértelepülési találkozó keretében a Szent István utca 57. szám alatt.

Pozsgai Ákos

Rendhagyó tárlaton mutatkoztak be a művészek

Fotó: Pozsgai Ákos

A borotaiak delegációja néhány hete járt a vajdasági testvértelepülésen, ahol a kedves fogadtatás mellett egyeztették a kiállítás részleteit, így jöhetett létre ez a változatos és alkotásokban gazdag tárlat – mondta köszöntőjében Tóth Renáta polgármester a kiállítás megnyitóján.

A kiállítók között vannak, akikről régóta tudott volt, hogy szabadidejében fest, hímez, vagy éppen gyöngyöt fűz, viszont most bemutatkoztak olyan alkotók is, akik művészete eddig nem volt ismert. Ez a településvezető szerint arra enged következtetni, hogy „a kultúrának, a művészetnek van múltja, jelene és jövője Borotán is.”

A polgármester kiemelte, hogy az amatőr művészek mellett Borota büszkélkedhet Magyar János festő- és szobrászművész alkotásaival is, aki Borotán született és ma is a településen él és állandó bemutatógalériája van faluban.

A pacséri alkotók munkáját Komáromi Gizella, a testvértelepülés küldöttségének vezetője mutatta be, kiemelve, hogy a művészek milyen lelkesedéssel készültek a borotai kiállításra.

A rendhagyó tárlat megnyitóján a Kiskunhalasi Alapfokú Művészeti Iskola két kiváló pedagógusa, Kovács Andrea igazgató és Juhászné Zelei Judit zenetanár négykezes zongorajátékát hallgathatták az érdeklődők.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!