Luca Tripaldi

2023.09.14. 15:57

Nemzetközileg elismert szobrász tartott előadást Kecskeméten

Szerdán a Kecskeméti Kortárs Művészeti Műhelyek – Nemzetközi Kerámia Stúdiójában Luca Tripaldi porcelán- és ékszertervező művész tartott előadást.

Orosz Fanni Flóra

Luca Tripaldi porcelán- és ékszertervező művészt hallhatták az érdeklődők

Fotó: Orosz Fanni Flóra

A művész ötnapos, Porcelán ékszerek című oktatói kurzusa vette kezdetét a szerdán Kecskeméten. Luca az olaszországi Torinóban született, jelenleg Firenzében él. A grafikus végzettség megszerzése után tíz évig dolgozott a Mario Audello stúdióban szobrászként, speciális kellékeket készített számos operaház számára, mint például a Scala di Milano és az Arena di Verona.

1998-ban megnyitotta saját kerámiastúdióját Torinóban. A magas hőmérsékletű és a porcelán-feldolgozási technikákra összpontosít, számára a porcelán az az anyag, amelyet szobraihoz, dísztárgyaihoz és ékszereihez használ. Az utóbbi években szenvedélyévé vált a gyanták és a sárgaréz használata, melyeket szívesen integrál porcelán alkotásaiba. Intenzív oktatói tevékenységet folytat Olaszországban és külföldön egyaránt, illetve kerámiatechnikai rovatot ír a La Ceramica in Italia e nel Mondo című olasz kerámiaszaklapba.

A kecskeméti előadás angol nyelven zajlott, de ez nem okozott problémát a résztvevőknek abban, hogy a nemzetközileg elismert szobrásztól tanuljanak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!