Tárlat

2023.08.23. 11:42

Negyven év emlékeit állították ki a kerekegyházi nyugdíjasok

Fennállásán negyvenedik évfordulóját ünnepli a Kerekegyházi Nyugdíjas Klub. Ennek kapcsán született meg az a kiállítás, ami az elmúlt négy évtized legemlékezetesebb történései mutatja be képekben, a tárgyi emlékek a tagság mindennapjaihoz köthetők. A tárlat a Szent István-napi programsorozat keretében nyitotta meg kapuját a Katona József Művelődési Házban. 

Gulyás Sándor

A képekről, a kiállított tárgyakról a múlt emlékei köszönnek vissza

Fotó: Gulyás Sándor

– A négy évtizede működő kerekegyházi nyugdíjasklub fennállása óta fontos szerepet tölt be a település idősei életében, tartalmas és hasznos időtöltést kínálva számukra. Az alapító Kovács Istvánné volt, a közösség első időben szakkörként működött. Az asszonyok a varrás, a kézimunkázás mesterségének hódoltak. Nem sokkal később igény mutatkozott arra, hogy bővítsék tevékenységi körüket, részesei, aktív tagjai legyenek a város közösségi életének – emlékezett vissza a kezdetekre Kaldenekker Ferenc, a klub jelenlegi vezetője, aki immáron másfél évtizede aktív tagja a közösségnek.

A stafétát Bognár Tiborné vette át. A klub ezt követően jelentős kulturális tevékenységet folytatott, vetélkedőkön öregbítették Kerekegyháza jó hírét. A civil közösség tagja lett a Nyugdíjasklubok és Idősek „Életet az éveknek” Országos Szövetségének, tevékenységünk a megye, illetve az ország területére is kiterjedt. A szavaló, hangszeres és énekversenyek mellett főzésben is megmérették magukat, elért eredményeik magukért beszélnek. 

–  A klub vezetői tisztét hét éve vettem át Bognár Tibornétól. A tagok életkorának előrehaladtával ugyan kicsit csökkent a lendület, ám a lelkesedés és a tettrekészség továbbra is megmaradt. Arra törekszem, hogy programjainkat úgy állítsam össze, hogy az élet minden területére kiterjedjen. Mindennapi foglalkozásaink arra hivatottak, hogy fenntartsuk és megőrizzük szellemi frissességünket. Rendszeresen szervezünk közösségépítő összejöveteleket,  évi rendszerességgel pedig kiállítást. Ennek egyik ékes bizonyítéka a civil szervezet negyven évét bemutató tárlat – tette hozzá Kaldenekker Ferenc.

A kiállítás anyaga szeptember közepéig tekinthető meg az intézmény nyitvatartási idejében. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!