Olvasmányok

2023.08.04. 16:55

Kincsekre lehet bukkanni a kiskunfélegyházi könyvvásárban

Augusztus végéig minden kedden és pénteken 8 és 12 óra között óriási könyvvásárt tartanak a Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtár árkádja alatt. 

Lizik-Varga Katalin

A kiadványokat nagyon jó áron kínálják

Fotó: Lizik-Varga Katalin

– A könyvtár állományába be nem vett és a szebb állapotú leselejtezett köteteket árusítjuk – mondta Abonyi Szilvia, az intézmény igazgatója. A vezető hozzátette, hogy a vásárt a piacnapokra időzítették azért, hogy a heti bevásárlás közben minden érdeklődő megtekinthesse a kínálatot, és a tápláló élelmiszerek mellett egy kis olvasnivalót is haza tudjanak magukkal vinni. 

A kiadványokat egyébként nagyon jó áron kínálják. Pár száz forinttól az ezer forintos értékig mindenki megtalálja magának a megfelelő olvasmányt. 

–Igazi kincsek közül válogathatunk

– mondta Zoltán, az egyik visszatérő vásárló. Őt most a történelmi regények érdekelték, ilyen kedvező áron pedig örömmel válogat. 

Kiderült, hogy minden héten legalább egyszer ellátogat a könyvvásárra, mely nagyon népszerű a helyiek körében. Nem ő az egyetlen, aki visszatérő vásárlóként újra és újra eljön, hogy kedvére válogasson – tájékoztatott a könyvtár igazgatója. Mint mondta, némelyek a nagyobb lexikonokat, mások pedig a szépirodalmi műveket keresik.  A könyvek mellett találhatunk még DVD-t, CD-t, bakelit lemezeket, újságokat és kirakókat is a vásárban. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!