Felber Gabriella

2023.07.07. 17:50

Operarajongókkal telt meg a Hattyúház udvara Kiskunfélegyházán – galériával

Rövid időn belül másodszor is megörvendeztette előadásával a félegyházi közönséget Felber Gabriella operaénekes, a Magyar Állami Operaház énekmestere, aki csütörtökön a Hattyúkerti Zenés Esték sorozat keretében lépett fel a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban.

Vajda Piroska

Felber Gabriella operaénekes szülővárosában adott koncertet

Fotó: Vajda Piroska

A művésznő a közelmúltban a Félegyházáról indultak beszélgetéssorozat vendége volt, akkor kapta a felkérést, hogy lépjen fel a könyvtár népszerű nyári, zenés sorozatában is. A félegyházi származású operaénekes szívesen vállalta a felkérést, hiszen mindig örömmel tér vissza szülővárosába. Ezúttal két művésztársával érkezett Félegyházára: Fekete Károllyal, az operaház énekművészével és Kálvin Balázzsal, az intézmény korrepetitorával közösen adták elő Az emberi érzések az opera tükrében című műsorukat. 

Felber Gabrielláról a Félegyházáról indultak című beszélgetéssorozat alkalmával megtudhatta a közönség, hogy már öt évesen tudta, hogy operaénekes szeretne lenni. Általános iskolai tanulmányait is a ének-zenei iskolában kezdte. Itt tanított Somogyvári Zoltánné Alíz néni, akinek, mint mondta nagyon sokat köszönhet. Tanulmányait a kecskeméti Kodály Zoltán Gimnáziumban, majd Szegeden a Tömörkény István Zeneművészeti Szakközép Iskolában folytatta. Ezek után felvételt nyert a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolára. Tanulmányai után szerződtette a Magyar Állami Operaház. Számos belföldi és külföldi színházban vendégszerepelt. Elsősorban Wagner-szerepeket énekelt, de ő énekelte 1998-1990 között a Zeneakadémián Puccini Lidércek című operájának női főszerepét. 

Ma már az operában nem énekel, leginkább tanítással foglalkozik. Rendszeresen vállal fellépést esküvőkön, keresztelőkön és temetéseken is. Úgy fogalmazott, hogy egyfajta szolgálatnak, küldetésének tartja ezt a feladatot. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!