Koncert

2023.07.17. 19:09

Kiemelt arany minősítést kapott a Solti Ifjúsági Fúvószenekar – galériával

Telt ház előtt került sor a Vécsey Károly Művelődési Ház nagytermében a Solti Ifjúsági Fúvószenekar minősítő koncertjére. A rendezvényt Németh István, a város polgármestere nyitotta meg.

Lencsés P. Anna

A szakmai minősítő címet a Solti Ifjúsági Fúvószenekar az elkövetkező öt évben használhatja fellépései alkalmával

Fotó: Lencsés P. Anna

 A zenekar jövőre lesz húszéves, hátterét a Vécsey Károly Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola biztosítja, amely évről évre képezi azokat növendékeket, akikből a zenekar áll. A minősítőre két kategóriában készültek, a B középszint koncert és szórakoztató zenei műfajban, Fuchs Attila és Nagy Máté karnagyok vezetésével.

– Tavaly elhatároztuk, hogy eljött az ideje a minősítőnek, mivel a zenekar tagjai olyan tudáshoz jutottak az elmúlt évek során, hogy amely miatt úgy éreztük, hogy érdemes megpróbálni ezt a megmérettetést – mondta Fuchs Attila, aki egyben a művészeti iskola intézményvezetője is.

– Az újévi koncert után kezdtünk el készülni. Anyagot gyűjtöttünk, majd időpontot foglaltunk a minősítésre a Magyar Fúvószenei és Mazsorett Szövetségtől, amely június 16 -a lett. Ezután kezdetben szombatonként próbáltunk, majd a tanév lezárása után heti két alkalommal, az utolsó két hétben pedig minden nap. Úgy döntöttünk, megnézve két másik minősítőt is, hogy inkább eggyel alacsonyabb kategóriában indulunk, hogy a rengeteg befektetett munka biztosan sikert hozzon a zenekarnak, a tagoknak, a városnak – fogalmazott a karnagy.

A háromtagú zsűri elnöke Szabó Ferenc volt, a Magyar Fúvószenei és Mazsorett Szövetség elnöke, Hidas Frigyes és Nívó-díjas karmester, tagjai Krcsméri János és Mihály Béla a szövetség elnökségi tagjai. A műsor után, a döntésük alapján mind a koncert, mind a show kategóriában megkapta a zenekar a kiemelt arany minősítést. A zsűri elnöke kiemelte, hogy jó volt látni, hogy mennyire jó a kapcsolata zenekarnak a közönséggel, jó látni hogy a városvezetés mennyire támogatja a zenekarát. Köszönetet mondott a zeneiskolának, a kollégáknak akik szórakoztatnak és példát mutatnak és köszönetet mondott a fiataloknak és szüleiknek is, akik vállalták a kitartó munkát, amellyel felkészültek erre az alkalomra.

A rendkívül jó hangulatú koncert végén a közönség állva tapsolva, hangos ovációval köszönte meg a zenekarnak az élményt és így ünnepelte meg a jól megérdemelt kiemelt arany minősítést elért zenekarát. A szakmai minősítő címet a Solti Ifjúsági Fúvószenekar az elkövetkező öt évben használhatja fellépései alkalmával. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!