Szilveszter Társulat

2023.06.23. 16:48

Legfőbb támaszunk a söntéspult – látványos darabbal készülnek a kiskőrösi Múzeumok Éjszakáján

A „Legfőbb támaszunk a söntéspult, avagy a FRÖCCS” című darabbal lép fel a kiskőrösi Szilveszter Társulat szombat este 19 órakor az Úttörténeti Múzeumban.

Barta Zsolt

upka Éva – szerelmetes Erzsók - és Répási Imre – Fejenagy kovács - középen, a tavaly előadott A helység kalapácsa című elbeszélő költeményben, amelyet Petőfi Sándor írt.

Fotó: Barta Zsolt

Kiskőrös nagyszabású kerti partiját a Múzeumok Éjszakája keretén belül rendezik meg, ennek egyik látványos szórakoztató programja a közel egyórás előadás. Supka Éva főrendező hírportálunknak elmondta, hogy Hámori István Péter darabját adja elő nyolc szereplő. A történet arról szól, hogy egy ittas vezetés után a pályát elhagyó pedagógus a kocsmában folytatja a karrierjét. A takarítónője pedig színésznő akar lenni, ezért gyakorolnak különböző színházi szövegeket. A darabban több történet is keveredik, félreértésekkel tűzdelve, a sztori közel egyórás kikapcsolódást nyújt az érdeklődőknek.

A színpadon nyolc ismert ember játssza a történetet: Répási Imre a kocsmárost, Supka Éva a takarítónőt, Sinkó Natália az örömlányt, az elhagyott feleséget Hunyadi Edit, a munkanélkülit Suba Sándor, a hajléktalan Szeg János és a két italozó személyt Bácsi Csaba és Györk Ernő alakítja. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!