Kultúra

2023.06.06. 11:00

Jakabi Kis Picassok is bemutatkoznak a Falukönyv bemutatóján

Elkészült a Jakabszállás 100 éves történetét bemutató könyv. A közönség csütörtökön ismerheti meg a Sántha György Művelődési Házban.

Sebestyén Hajnalka

A csütörtökön 17 órakor kezdődő rendezvény fókuszában a Jakabszállás 100 éves történetét felelevenítő Falukönyv áll, melyet első alkalommal mutatnak be. Az est folyamán a rendezvényen több kulturális csemege is várja a közönséget. 

Az esemény „A helyi identitás és kohézió erősítése Jakabszálláson és Fülöpjakabon” című projekt záróünnepsége. Ennek keretében kiállítás látható a gyerekek díjnyertes rajzaiból, valamint a tojásfestő szakkör alkotásaiból. 

A Jakabi Kis Picassok rajzkiállítását megnyitja és köszöntőt mond Szabó György Róbert polgármester. Műsort ad az Aprólábak néptánccsoport Bartus Bence hegedűkíséretével. A tojásfestő szakkör kiállítását pedig Kun Zsófia, a Bács-Kiskun Vármegye Nemzeti Művelődési Intézet igazgatója ajánlja a közönség figyelmébe. 

„A helyi identitás és kohézió erősítése Jakabszálláson és Fülöpjakabon” projekt keretében megvalósult rendezvényeket Csorbáné Sipos Szabó Mária mutatja be. Ezt követően a Líra Zeneiskola tanulói adnak koncertet, végül a most megjelent Falukönyvet bemutatja Szabó György Róbert polgármester. 

A könyvet csütörtökön mutatják be
Forrás: Beküldött fotó

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!