Fekete pont

2023.05.24. 16:15

Premier előtti bemutatót láthattak a bácsalmási diákok – galériával

Szerdán délelőtt prevenciós előadást és premier előtti filmvetítést tartottak a Bácsalmási Kulturális Központban.

Juhász Jenő

Fotó: Juhász Jenő

A „Nem szégyen, csak folt” szlogennel fémjelzett Fekete Pont elnevezésű programot mutatták be a bácskai településen. A rendezvényen a Hunyadi János Gimnázium diákjai, pedagógusai és néhány meghívott vendég vett részt.  

Márai András igazgató köszöntője után dr. Németné Kulisics Adél beszélt a melanoma (rosszindulatú bőrdaganat) felismeréséről, diagnózisának felállításáról és a védekezési lehetőségekről. Ábrahám-Ködmön Tímea orvoslátogató pedig az UV-sugárzás káros hatásaira hívta fel az érdeklődők figyelmét, valamint tájékoztatást adott a fényvédő krémek használatáról is. 

Az Apajegy című film vetítése előtt Benkó Tamás filmrendező elmondta, hogy ezt a filmet a fiatal korosztály számára készítették, melyben a bőrrák elleni védelemre szeretnék felhívni a figyelmet. A filmvetítés után a résztvevők kötetlen beszélgetést folytattak az előadókkal és a filmrendezővel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!