Tárlat

2023.03.02. 11:48

Már láthatóak az Axon Művésztelep alkotásai Kecskeméten – galériával

Szerdán nyílt meg a VII. Axon Kecskeméti Művésztelep kiállítása a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara székházában.

Lizik-Varga Katalin

A kiállítás március végéig látható

Fotó: Lizik-Varga Katalin

Ezen a helyszínen immáron második alkalommal mutatták be az Axon Művésztelep alkotóinak munkáit. Ugyanis az iparkamara fontosnak tartja, hogy a helyi művészeket, illetve azok barátait támogassa azzal, hogy helyet biztosít a kiállításaiknak. Ugyanez a mecenatúra tevékenység jelenik meg az Axon Kábelgyártó Kft részéről is, hiszen jelenlétük és segítségük nélkül nem valósulhatott volna meg a mostani, hetedik kiállítás sem. 

A tárlat megnyitóján a vendégeket Joachim Rilling, az Axon Kábelgyártó Kft. ügyvezetője is köszöntötte. Beszédében elmondta, úgy gondolja, hogy ebben a változó világban a művészetek az élet olyan kifogyhatatlan forrásai, amelyekből erőt lehet meríteni a mindennapok megpróbáltatásaihoz. Hozzátette, hogy ezért is tartja fontosnak támogatni az alkotókat. 

Az ügyvezető kifejtette, hogy a kiállított művek gyönyörű környezetben, Hartán készültek a 2022-es év októberében.  

A művésztelep alkotói voltak: Babai Enikő, Balogh József, Bruncsák András, Gyenes Péter, Madaras László, Dr. Nyitrai Gabriella, Dr. Nyitrai Ferenc, Szuhaj György, Tóth Nikolett és Vass-Eysen Áron. 

A kiállításnak helyet adó Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara székházában (6000, Kecskemét Árpád krt. 4.) a tárlat 2023. március 31-ig lesz megtekinthető. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!