Kultúra

2023.03.04. 19:27

A kecskeméti reformátusokról készült könyv után jön az előadás-sorozat

A Kecskeméten született dr. Székely Gábor a Reformátusok Kecskeméten a 16-18. században című kötete tavaly év végén jelent meg. A könyv után most előadás-sorozat is tart a neves történész, Székely Gábor. Hétfőn, kedden és szerdán hallhatók a történelmi kitekintést nyújtó előadások.

Sebestyén Hajnalka

Dr. Székely Gábor a Reformátusok Kecskeméten a 16-18. században című kötet bemutatóján

Fotó: Bús Csaba / archív-felvétel

A „Reformátusok Kecskeméten a 16-18. században" című könyv több mint helytörténeti írás. A disszertációból vált monográfia komplex mű, mely nemcsak helyi szinten mutatja be a reformáció történetét, hanem országos, nemzetközi szinten is kitekintést ad.

Székely Gábor történész, a Kecskeméti Református Kollégium öregdiákja a témát március 6-8. között előadás-sorozat formájában adja közre az Evangélikus-Református Esték keretében, Protestánsok Kecskeméten a 16-18. században címmel.

Kecskeméten, az Újkollégium dísztermében hétfőn, kedden és szerdán 17 órakor várják az érdeklődőket. A közönség nemcsak a kecskeméti evangélikus és református gyülekezetek korai történetével ismerkedhetnek meg, de egy-egy zenei csemegével is gazdagodhatnak. Minden előadás után Bíró Éva levéltáros bemutat egy korszakra jellemző és az egyházközség levéltárában őrzött dokumentumot. A hétfői előadás címe: 16. század – Kezdete. Kedd: 17. század – Virágkor. Szerda: 18. század – Küzdelmek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!