Irodalom

2023.01.29. 10:50

Fiatalok és idősebbek együtt hódoltak a költészetnek az izsáki kávéházi esten

Két év kihagyás után ötödik alkalommal rendezték meg péntek este Az én versem című kellemes kávéházi hangulatú irodalmi rendezvényt Izsákon.

Barta Zsolt

Az irodalmi kávéház lehetőséget biztosít a költészet szerelmeseinek találkozására

Fotó: Makai Marianna

A művelődési ház adott otthont az eseménynek, ahol közel 80 ember hallgatta meg a költemények kedvelőinek felolvasásait. A magyar kultúra napjához kapcsolódott az esemény. Ezt a versfelolvasó estet, még dr. Bozóky Imréné Mónika, a polgármester felesége álmodta meg évekkel ezelőtt. Az ötlet kiválónak bizonyult, mivel az érdeklődők száma mindig 80-90 volt korábban is. 

– Nagyon örülünk annak, hogy sok fiatal is részt vesz minden rendezvényünkön. Nem csak elmondják a verseket, de végig is ülik a rendezvényt. Ez a pedagógusainknak is köszönhető – mondta dr. Bozóky Imréné. Hogy kik olvastak fel? A 90-éves Esztike nénitől kezdve a 10 éves általános iskolásig bezárólag minden generációból volt versmondót. A legfiatalabb gyerek Juhász Miksa, alsó tagozatos kisfiú volt, aki nagymamájával, Juhászné Icukával jött el a rendezvényre. 

Dr. Bozóky Imréné ötletgazda köszöntötte a résztvevőket
Fotós: Makai Marianna

Több mint két tucat verset hallgattak végig. A termet gyönyörűen berendezték a szervezők, évek óta kialakítanak egy klasszikus kandallót, amely előtt felolvasták most is a kedvenceiket a résztvevők. Az eseményen kávét, süteményt, forró teát is fogyaszthattak a résztvevők akárcsak egy kávéházban. Dr. Bozóky Imréné Mónika közösségi ember, nem csak ennek a rendezvénynek a kiötlője, hanem az adventi gyertyagyújtási ünnepségek megszervezésében is fontos szerepet játszik, tagja az Izsáki Városi Vegyeskar tagja 25 éve.

Sokan voltak kíváncsiak az eseményre
Fotós: Makai Marianna

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!