Micsoda csapat!

2022.12.29. 18:18

Rozi kutyának olvastak mesét a gyerekek a kecskeméti könyvtárban – galériával

Minden december a Gyerekek hónapja a Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtárban, mely keretében változatos programokkal örvendeztetik meg a legkisebbeket a könyvtár dolgozói. A programok sorába illeszkedett csütörtök délután az Olvass a Kutyusnak! című szünidei esemény, amit a könyvtár a Kutyával Egy Mosolyért Alapítvánnyal közösen szervezett.

Horváth Péter

Rozi köszönetként különböző trükköket is bemutatott a gyerekeknek

Fotó: Horváth Péter

A gyermekek saját maguk választotta mesét hozhattak, amit felolvastak, vagy verset is mondhattak Rozi kutyusnak, dr. Juharos Ágota alapítványi vezető angol springer spánieljének. 

– Rozi tökéletes arra, hogy a gyerekeket becsalogassa a könyvtárba, az esemény pedig lehetséget nyújt, hogy akár a házi feladatot is élvezetes keretek között olvashassák el a gyerekek. Ez az első ilyen jellegű program a könyvtárban és olyan gyerekeket is vártunk, akiknek még nem megy tökéletesen az olvasás, mert Rozi füle nagyon jó és értékeli a meséket, verseket. Mivel terápiás kutya, nagyon szereti az emberek közelségét és mindenkitől elfogadja a simogatást – mondta Juharos Ágota. 

Ez valóban így történt, Rozi köszönetképpen különböző trükkökkel és kedveskedéssel hálálta meg a gyerekek előadását, akik játszhattak is a kutyával.

 Az öt éves Rozi az alapítvány egyik vezéregyénisége, már négy éve jár az embereket megörvendeztetni: minden szerda reggel a Nyíri úti EGYMI-ben vesz részt gazdájával kutyával asszisztált órákon és a kutyaiskolában is bemutató kutyaként szerepel. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!