Megméretés

2022.12.14. 17:57

Mesemondásban remekeltek a solti gyerekek Luca napján

Több mint harmincéves hagyomány a Vécsey Károly Városi Könyvtárban a Luca-napi mesemondó verseny, ahol a helyi általános iskola diákjai mérik össze tudásukat.

Lencsés P. Anna

A felsős mesemondók eredményhirdetés után

Fotó: Lencsés P. Anna

Aki benevez, előzőleg egy iskolai versenyen vesz részt, ahonnan a legjobbak jutnak tovább a városi döntőre. Ebben az évben huszonhatan, három kategóriában adták elő az általuk választott magyar népmesét a városi könyvtárban.  

Farkas Beáta az intézmény igazgatója hozzáfűzte, hogy a Luca-napi mesemondó verseny a legrégebbi kulturális események közé tartozik a városban, amelyet minden évben megrendeznek. Kivétel volt az elmúlt két év, amikor a Covid-járvány miatt elmaradt a városi forduló. 

Az idén örömmel látták, hogy a kihagyás nem vette el sem a gyermekek, sem a pedagógusok, sem pedig a szülők kedvét és ismét szép létszámmal jelentkeztek a Luca-napi mesemondó versenyre.  

Az alsósoknál első és második osztályosok közül első díjat kapott Suska-Koós Gergő, második Gergely Anna, harmadik Szabó Zonga és Tarpai- Árizs Bence lett, különdíjat kapott Végi Csaba Bence. A  harmadik, negyedik osztályosok kategóriájában első lett Sánta Dávid, második Ocsovai Yázmin, harmadik Butyera Maja.

A felsősök közül első lett Korsós Alexa, második Végh Krisztián, harmadik Balogh Lilla és Fazekas Luca. Különdíjat kapott Kovács Dorka és Nagy Dóra. Az alsós és a felsős legjobb mesemondók közül Sánta Dávid és Korsós Alexa jutottak tovább a megyei versenyre, amelyet a Kecskeméti Katona József Könyvtárban rendeznek meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!