Megméretés

2022.09.23. 07:00

Tizennégy zenekar mutatkozik be a lakiteleki Petőfi zenei tehetségkutató versenyen

Tizennégy zenekar mutatkozik be szombaton azon a Petőfi zenei tehetségkutató versenyen, amelyet a Nemzeti Művelődési Intézet hirdetett meg. A megmérettetésre számos, fiatalokból álló együttes jelentkezett. Nem véletlenül, hiszen értékes díjakat és fellépési lehetőségeket nyerhetnek a legjobban szereplők.

Vajda Piroska

Képünkön a Direct zenekar fellépése 2021-ben Félegyházán, a Hattyúkertben.

Fotó: Vajda Piroska / archív-felvétel

A lakiteleki székhelyű Nemzeti Művelődési Intézet szeptember 24-én, szombaton 10 órától első ízben szervezi meg a Petőfi zenei tehetségkutató rendezvényét. Az intézet a Petőfi-emlékévhez is szorosan kapcsolódó megmérettetéssel csatlakozik a Kultúrházak éjjel-nappal programsorozathoz. A tehetségkutatón 14 könnyűzenei formáció méri össze tudását és áll a háromfős szakmai zsűri elé. A zsűri tagjai többek között Jantyik Zsolt és Sülyi Péter országosan is elismert dalszövegírók, zenészek lesznek. 

A zenekarok a funkytól a blues-on át a rockzenéig számos műfajt jelenítenek meg. Több előadó Petőfi-versek megzenésített feldolgozásaival készül a versenyre.

A tehetségkutató első három helyezettje, valamint a helyszíni közönségszavazáson a legtöbb voksot elérő csapat turnélehetőséget kap, amelynek szervezését a Nemzeti Művelődési Intézet végzi a Petőfi Klubok egész Kárpát-medencére kiterjedő hálózatában.

A program megvalósulását a Magyar Közösségépítők Értékszövetsége Egyesületének Juniorok a kultúrházakban című pályázata támogatta.

A tehetségkutatón fellépő zenekarok

Mayfly, Spontán Blues Band, Lawn Dogs, Direct, A Láma Dalai, Remedy, Selah Vie, Moles, Free Birds, Kis Türelmet, IKK, Makeshift duo, MoodGarden, Kultúr Találka.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!