Kultúra

2022.09.06. 15:47

Szabadtéren mérték össze tudásukat a zenészek Kecskeméten

Szombaton immáron hatodik alkalommal rendezték meg az Öröm a Zene Tehetségkutató és Gondozó Sorozat Bács-Kiskun megyei fordulóját Kecskeméten, a Hírös Agóra szervezésében. Idén rendhagyó módon szabadtéren, a Benkó Zoltán Szabadidőközpontban mérhették össze tudásukat a versenyben résztvevő zenekarok.

Sebestyén Hajnalka

Forrás: Hírös Agóra

Az Öröm a Zene sorozat mára hazánk legnagyobb szakmai alapon működő tehetségkutató és gondozó programja, 19 megyei, egy fővárosi, valamint egy határon túli tehetségkutató, a Hangszeresek Országos Szövetsége és az Öröm a zene Nonprofit Kft. összefogásának eredménye.

A nevezésekben csak saját szerzeményeket fogadtak el a szervezők, melyeknek még nincs kiadói változata, országosan terjesztett megjelenése, így ez a program a „szárnyaikat bontogató, de már színpadra érdemes zenekarok” támogatásáról szól.

A nap folyamán 11 amatőr előadó és zenekar lépett fel. A szakmai zsűri mellett idén 5 tagú diákzsűri is értékelte a produkciókat. A budapesti döntőbe bejutott a Selah Vie. A legjobb zenésznek járó Újfalusi Gábor különdíjat kapta a Korbiuszi Csomó. 

A Hírös Agóra különdíját, mely egy jövő évi fesztiválon fellépési lehetőség, az Algo-Ritmus nyerte. A budapesti nagydöntő nyertese, és a teljes évad győztesének fődíja egy 1 millió forint értékű hangszer és hangtechnikai eszközbeszerzés a HANOSZ tagságának képviseletében gyártott, vagy forgalmazott termékekből, valamint a Hangfoglaló Program által felajánlott 2,5 millió forint értékű támogatás, amelyet a győztes lemezanyag és videoklip készítésére fordíthat. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!