Kultúra

2022.06.25. 09:34

Színes programok várják a családokat Baján, a Múzeumok Éjszakáján

Évről évre nagy sikerrel zajlanak a Múzeumok éjszakája programjai Baján. A rendezvények szombaton nyolc helyszínen zajlanak majd. 18 órától éjfélig 30 féle különleges, kulturális, kulináris programmal várják a látogatókat.

Rab Rita

Forrás: shutterstock.com/illusztráció

Megtekinthető egyebek között a Türr István Múzeumban Örökségszálló címmel a múzeum állandó tárlata, illetve a Historizmus emlékei című időszaki kiállítás. 

A gyermekek számára vonzónak ígérkezik a Bodorka Játszóház Pallós Boglárkával és B. Karai Dórával az emeleti előadóteremben, illetve a Régészeti játszóház a múzeum udvarán Csuvár-Andrási Réka és Pap Evelin régészekkel. Mesélő szoba címmel könyvbemutatóra várják az érdeklődőket. 

A Jazzfelfedező 21 órától indul, ahol a The Hat Matters zombori együttes koncertje lesz látható-hallható. A múzeumi romkocsmában borkóstolóra invitálják a vendégeket. A Nagy István Képtárban 18 órától éjfélig kiállítást nézhetnek és filmvetítésen vehetnek részt. A bunyevác tájházban a bunyevácok építészetét és lakáskultúráját bemutató tárlatot tekinthetik meg. Ugyanitt Ökocsiga játszóház is lesz. A bunyevác konyha ízvilágát Jakab Árpád által ismerhetik meg a résztvevők. 

Az Éber-emlékházban az Éber család hagyományos tárlata mellett érdekességnek ígérkezik Pártayné Éber Anna emlékkiállítása, illetve egy beszélgetés Pártay Lilla és Pártay Rita balettművészekkel. Majd életre kelnek a képek egy klasszikusbalett-bemutató keretében Bali Barbarával és tanítványaival. Kitárulnak a Bagolyvár Miskolczy Ferenc-emlékház kapui is. A kiállítás megtekintése mellett a Bagolyvár titkos állatvilágát feldolgozó játékos kézműves-foglalkozással várják a családokat. 

A Bajai Obszervatórium égi sétára invitál csillagképek között. A Múzeumok Éjszakáján kisvonattal közlekedhetnek a vendégek helyszínről helyszínre.  
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!