Miskolczi Andrea

2022.05.17. 13:55

Jótékonysági célokra ajánlja fel alkotásait az érsekcsanádi művész

A fiatal tervező­grafikus, Miskolczi Andrea művészi alkotásait rendszeresen jótékony célra is felajánlja. A gyesen lévő kismama online árverésekre is benevez munkáival, ahol beteg gyermekek gyógyítására gyűjtenek.

Márton Anna

Miskolczi Andrea szerint jobb adni, mint kapni Fotó: Márton Anna

Miskolczi Andrea grafikusművész nem unatkozik szabadidejében. Alkot, fest, weboldalt készít. Ezenfelül jótékonykodik. Úgy érzi, sokan szeretnének festményeket, különböző alkotásokat vásárolni, de nem mindenki engedheti meg magának. A legnagyobb közösségi oldalon egy csoportban – amelynek ő is tagja – minden alkalommal beteg gyermekeknek gyűjtenek. Bárki felajánlhatja a munkáját, a ruháját licitre. A csoporttagok licitálnak és a befolyt összeget adományozzák kezelésre, gyógyá­szati segédeszköz vásárlására vagy műtétre. 

Pár hónappal ezelőtt két munkáját licitre ajánlotta egy olyan ismerős megsegítésére, akinek a háza leégett. 

A befolyt összeget az újrakezdésre adományozta a grafikusművész. Ünnepek alkalmával a MiskolcziArt elnevezésű közösségi oldalán egy-egy képét mindig felajánlja a jelentkezők részére. 

– Úgy gondolom, hogy nagyon sok olyan ember van, aki nagyon örülne egy-egy képnek, de esetleg nem engedheti meg magának, hogy megvegye. Én nagyon szeretek adni, nekem ez egy vesszőparipám, ha ezt valaki megteheti, akkor ezzel a lehetőséggel élni kell. Mert nem csak ő fog örülni, lehet, hogy én jobban örülök neki. Neki is jó, nekem is jó. 

Tényleg azt érzem, ha van egy ilyen eszköz a kezemben, ez az Isten adta dolog, nagyon nagy szerencse, akkor miért ne éljen vele az ember? 

Közhely, de sokkal szebb lenne a világ, ha több alkotó így gondolkodna. Ez nem kerül semmibe, kivéve az alapanyagot, az időt. De annál sokkal többet kap vissza az ember, amikor látja a megajándékozott boldogságát. Sokszor küldik a fotót, hogy milyen a falon a festmény, vagy elmondják, hogy az édesanyjuknak odaadták és neki is örömet szereztek – mondta a szociálisan érzékeny fiatal művész. 

Miskolczi Andrea anyák napjára több különleges alkotást is készített. A kézzel megrajzolt, digitalizált kreációkat készítő grafikus a jövőben is folytatja jótékonysági akcióit. A tervei között szerepel egy pécsi és egy bajai kiállítás is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!