Galériával

2022.05.13. 08:59

Általános iskolás szavalók versengtek Kecskeméten

Újra megmérethették meg magukat a diákok a kecskeméti Versforgó Városi Szavalóversenyen. A házigazda Damjanich János Általános Iskola csütörtökön ezúttal 38 diákot fogadott.

Sebestyén Hajnalka

Közel negyven gyermek mérette meg magát a városi szavalóversenyen Fotó: Bús Csaba

A 1-8. osztályosokat megszólító rangos versenyen Kecskemét több iskolája képviseltette magát. A zsűri két korcsoportban 38 tanulót hallgatott meg. A szavalatokat követően a Damjanich iskola megvendégelte a szereplő diákokat, az ebéd ideje alatt pedig zsűri meghozta döntését. Az eredményeket ezt követően hirdették ki.

A következő eredmények születtek:

Az 1. korcsoportban, az alsó évfolyamosoknál: 1. Faragó Lóránd (Zrínyi Ilona Általános Iskola), 2. Fazekas Balázs (Tóth László Általános Iskola), 3. Polóznik - Jekkel Judit (Lánchíd Utcai Sport Általános Iskola), IV. helyezett Kisjuhász Jázmin (Lánchíd Utcai Sport Általános Iskola). Különdíj: Oláh Hanga (Városföldi Általános Iskola).

A 2. korcsoportban, a felső tagozatosoknál: 1. Bánáti Zsombor (Vásárhelyi Pál Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola), 2. Mikulácsik Laura (Vásárhelyi Pál Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola), 3. Boldog Csenge (Zrínyi Ilona Általános Iskola), 4. Nagy Dominik (Hunyadi János Általános Iskola). Különdíj: Radics Milán (Tóth László Általános Iskola).

Minden versenyző emléklapot és könyvet kapott ajándékba a részvételért, a helyezettek pedig könyvjutalmat, társasjátékokat és a Malom mozi által felajánlott mozijegyeket. 

A szünetben a Lóca együttes szórakoztatta a vendégeket. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!