Galériával

2022.03.18. 11:55

Modern zenei világgal állítják a kecskeméti színpadra a Rómeó és Júliát

Modern zenei világgal és egyedi rendezői koncepcióval állítja színpadra Shakespeare örök klasszikusát a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház pénteken 19 órakor.

Bajáki Zsanett

Fotó: Bús Csaba

Rómeó és Júlia történetét Varró Dániel fordításában álmodta újra Szente Vajk, a kecskeméti színház főrendezője. Víziója alapján a viszálykodó családok olasz divatmágnások lesznek, a szerelmesek története pedig egy nagyszabású divatbemutatón kezdődik. A szerelem és a gyűlölet kettősségéről szóló tragédia új köntösbe helyezett díszleteit Rákay Tamás tervezte. Az egymással rivalizáló divatcégként megelevenedő családok számára még egyedi logót is készített Kovács Yvette Alida, amely ott díszeleg majd a ruháikon is. A produkcióhoz Szemenyei János színművész írta a zenét, és a rendezői koncepció több meglepetést is tartogat a nézők számára. A főbb szerepekben Horváth Alexandra, Kovács Vecei Fanni e. h. (Júlia), Rohonyai Barnabás, Koltai-Nagy Balázs (Rómeó), Märcz Fruzsina, Orth Péter és Szemenyei János láthatóak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!