Galériával

2021.12.09. 12:53

A pozitív látásmódot közvetíti a szabadszállási művész

A Pasztell világom című kiállítást nyitották meg a napokban, ahol Csomák Lászlóné Cserzsi alkotásait láthatjuk.

Gulyás Sándor

Képeiben jól tükröződik a természet szeretete

Fotó: Gulyás Sándor

Csomák Lászlóné Cserzsi alkotásaiból nyílt kiállítás a minap a József Attila Közösségi Házban. A Pasztell világom című tárlatot Darabos József polgármester nyitotta meg. 

– Csomák Lászlóné Cserzsi hét éve találkozott először a számára még ismeretlen paverpol textilszobrászattal. A technikát gyorsan elsajátította, sorra kerültek ki keze alól a kül- és beltéri szobrok, képek, domborművek, ajándéktárgyak, dekorációs elemek. Az alkotó ma már rendszeres kiállítónak számít – mutatta be a szabadszállási alkotót Darabos József polgármester. – Munkáival számtalan városban bemutatkozott, de a közszolgálati, és kereskedelmi tévécsatornákon is találkozhattak vele a nézők. 

Megszerezte a paverpol oktatói minősítést, mára már a Dél-Alföld régió mentoroktatója lett. 

Mind szakmai körökben, mind a művészetet kedvelők között jól ismert alkotó, több rangos helyezés, elismerés birtokosa. Két évvel ezelőtt Ziegler Németh Ferenc festőművész mentorálásával kezdte el a pasztellképeket festeni. Képeiben jól tükröződik a természet szeretete, a gyerekkor emlékei. Pasztelljei impulzívak, finom ábrázolásmód, légiesség jellemzi az alkotásait. 

Ziegler Németh Ferenc festőművész beszédében kiemelte, hogy Csomák Lászlóné Cserzsi volt a legszorgalmasabb és legegyüttműködőbb tanítványa a két évvel ezelőtt indult izsáki festőszakkörben. 

– A paverpol technika rengeteg lehetőséget biztosított számomra. Bátran kalandozhattam a színek, formák, mozdulatok világában. 

A hagyományos formák viszont már nem adták igazán vissza az alkotás örömét, ezért is jutottam arra az elhatározásra, hogy megújulok. A pasztelltechnika mellett döntöttem. Mesteremnek a Kerekegyházán élő Ziegler Németh Ferenc festőművészt választottam. Leginkább a pasztell kínálta színvilág, a fény-árnyék ábrázolásában rejlő lehetőségek ragadtak meg. Képeimben gondolataimat, a természet szeretetét, élményeimet kívánom megfogalmazni, örömet, a szépséget, a pozitív látásmódot közvetíteni. Jó érzés megtapasztalni, ha sikerül mindezt átadni – fogalmazta meg festői hitvallását Csomák Lászlóné Cserzsi. 

A kiállításmegnyitón közreműködött az X-Bár együttes. A tárlat anyaga jövő év január közepéig tekinthető meg az intézmény nyitvatartási idejében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!