soltvadkert

2021.11.15. 07:00

Újra díjazták Daróczi Csaba természetfotóst

Az Év Természetfotósa és az Az év természetfotója díjat is elnyerte Daróczi Csaba soltvadkerti természetfotós a Lenergy – Az Év Természetfotósa 2021 pályázaton, amit idén 29. alkalommal hirdetett meg a Magyar Természetfotósok Szövetsége (naturArt). Magyarország és Közép-Európa talán legrangosabb természetfotós pályázatán a zsűrinek összesen 73 szerző 3462 képét kellett elbírálnia.

Tapodi Kálmán

Egy örvös galamb iszik az erdei madáritatóból

Fotó: Daróczi Csaba

Daróczi Csaba közösségi oldalán is beszámolt az eredményhirdetést követően: „Jól sikerült ez az év, 15 képpel kerültem falra az idei kiállításon, és ezek közül egyharmada díjazott lett. Szép este volt, a magyar természetfotó igazi ünnepe. Köszönet a szervezőknek, a szponzoroknak, a zsűrinek, és mindenkinek, aki segítségemre volt a képeim elkészítésében, valamint gratuláció minden pályázónak.”

A külföldön is gyakran díjazott fotós hatodik alkalommal nyerte el Az év természetfotósa díjat.

Az év természetfotója elismerést az Egy korty című felvételével érdemelte ki Daróczi Csaba, aki így számolt be a fotóról: „Víz alatti felvétel, ahogy egy örvös galamb iszik az erdei madáritatóból. A kép sok kísérletezés után GoPro-kamerával készült. A feladat megoldása során sok technikai problémával szembesültem, és csak két hónap próbálkozás után lett vállalható eredmény. A hatalmas élmény miatt biztos vagyok benne, hogy folytatni fogom a projektet.”

A díjnyertes, valamint a pályázat utolsó fordulójába jutott 116 fotográfiát 2021. december 31-ig tekinthetik meg az érdeklődők a Magyar Természettudományi Múzeumban.

Egy örvös galamb iszik az erdei madáritatóból
Fotó: Daróczi Csaba

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!