galériával

2021.11.14. 09:37

Bemutatkoznak a kerekegyházi Ziegler Rajz- és Festő Szakkör tagjai

Bemutatták a Ziegler Rajz- és Festő Szakkör tagjainak munkáit Kerekegyházán.

Gulyás Sándor

Ziegler- rajz és festőszakkör kiállítása Kerekegyháza Bács-Kiskun Megye Petőfi Népe Gulyás Sándor 2021/11/13

Kiállítás nyílt pénteken a kerekegyházi Ziegler Rajz- és Festő Szakkör tagjainak alkotásaiból a Katona József Művelődési Házban. A tárlatot dr. Kelemen Márk polgármester nyitotta meg, köszöntőt mondott Ziegler Németh Ferenc festőművész, a szakkör vezetője.

– A napokban volt két éve, hogy Izsákon útjára indítottuk a szakkört, majd két hónapra rá, Kerekegyházán is elkezdtük a közös munkát. A járványhelyzet miatt hamarosan mindkettőt abba kellett hagynunk. Közben úgy alakult az életem, hogy Kerekegyházára költöztem, ahol hamarosan sikerült kialakítani egy jó kis műtermet, a két szakkört összegyúrtuk, és ha csökkentett létszámmal is, de folytattuk a közös alkotást. Sokat jelent nekünk az első közös bemutatkozás, főleg, hogy tagjaink közül jó néhányan most állítanak ki először. Mivel Kerekegyházán kívül, Szabadszállásról, Izsákról és Kecskemétről is járnak ide, azt találtuk ki, hogy ez egy öt helyszínből álló utazó kiállítás lesz. Úgy gondolom ezek a képek megérdemlik, hogy minél több ember láthassa azokat – fogalmazott köszöntőjében Ziegler Német Ferenc.

Fotó: Gulyás Sándor

A tárlat anyagát december 10-én Izsákon, majd ezt követően Szabadszálláson, Lajosmizsén és Hetényegyházán láthatja a közönség.

– Magam és az önkormányzat mindenben segíti a festőkör munkáját, hisz egy közösségben a mindennapi rohanás, a munka és sok-sok probléma mellett, nem csak családi és munkahelyi örömök vannak, ezért ilyen minőségű felszabadultságra is szükség van, amilyenek az ilyen kis alkotó műhelyekben megvannak – hangsúlyozta dr. Kelemen Márk polgármester.

A kiállítás megnyitóján közreműködött Laczkovics Anna zongorán és Major Adrienn fuvolán. A tárlat november 28-ig tekinthető meg az intézmény nyitvatartási idejében.

A mesterség elsajátítása nem korhoz kötött

Ziegler Német Ferenc több mint húsz éve foglalkozik festészettel, jó néhány éve segít a hozzá fordulóknak és esetenként festészeti kurzusokat is tart. Az alkotó véleménye szerint a mesterség fortélyainak elsajátítása nem korhoz kötött. – Tanítványaimat próbálom hasznos tanácsokkal ellátni, mindezt úgy, hogy senkinek ne vegyem el a kedvét. Elsődleges célom nem az, hogy festőművészeket neveljek, hanem, hogy a résztvevők megismerjék, megtapasztalják az alkotás örömét – vallja a festőművész.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!