kultúra

2021.08.02. 07:00

A szokottnál többen látogatják a szabadszállási könyvtárat

Idén nyáron még a szokottnál is népszerűbbek a szabadszállási városi könyvtár rendezvényei. A Nyáridőtöltés fantázianevet viselő programsorozat évről évre változatos szórakozási és kikapcsolódási lehetőségekkel várja az érdeklődő kicsiket és nagyokat.

Gulyás Sándor

Változatos szórakozási és kikapcsolódási lehetőségekkel várják az érdeklődőket

Fotó: Gulyás Sándor

– A szerda délutáni alkalmak során készültek már malac­perselyek agyagból, volt lufihajtogatás, könyvjelző­készítés hímzéssel, valamint nyárikarkötő-készítés gyöngyökből. Kellemes meglepetés, hogy a vártnál jóval nagyobb az érdeklődés, hiszen az eddig lezajlott foglalkozások során a létszám mindig harminc-ötven fő között mozgott. A rendezvények nagyon fontos hozadéka, hogy nyári olvasásnépszerűsítő játékos versenyünkön már július végére nyolcvan fölé nőtt a részt vevő 14 éven aluliak száma. Utoljára öt évvel ezelőtt vettek rajta részt ilyen sokan ebből a korosztályból – mondta el a baon.hu érdeklődésére Vass Roland könyvtárvezető.

Az intézmény új 3D nyomtatója sok érdeklődőt vonz. Az elmúlt hetekben több száz figura, épületmakett készült vele, amit a gyermekek ki is festhettek. A kinyomtatott darabokból kiállítás is készült, Épített környezetünk címmel. A következő a 3D nyomtatóval a világ körül címet fogja viselni.

– A minitárlatot szeretnénk úgy berendezni, hogy az ide látogató kicsik, nagyok megismerhessék Földünk híres építményeit. Ezt augusztus hónapban tervezzük megnyitni. Emellett benevezünk a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat pályázatára, ahol olyan tárgyat kellett tervezni 3D digitális technika segítségével, amely kifejezi a kötődést Bács-Kiskun megyéhez – tette hozzá Vass Roland.

Augusztusban folytatódnak a könyvtár szerda délutáni foglalkozásai, ahol a többi között kavicsfestéssel, üvegfestéssel is várják az érdeklődőket a szervezők. Az intézmény Nyárolvasó játékának ünnepélyes eredményhirdetését a szünidő végén tartják meg.

Változatos szórakozási és kikapcsolódási lehetőségekkel várják az érdeklődőket
Fotó: Gulyás Sándor

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!