Kecskemét

2021.08.23. 11:53

A Helka Banda jutott tovább a döntőbe

Ötödik alkalommal rendezték meg az Öröm a zene tehetségkutató Bács-Kiskun megyei fordulóját a Hírös Agóra Kulturális Központban.

Sebestyén Hajnalka

A fotón a Hírös Agóra különdíjasa, a Totoro látható.

Forrás: Hírös Agóra

Az Öröm a Zene sorozat mára hazánk legnagyobb szakmai alapon működő tehetségkutató és gondozó programja, 19 megyei, egy fővárosi, valamint egy határon túli tehetségkutató, a Hangszeresek Országos Szövetsége és az Öröm a zene Nonprofit Kft. összefogásának eredménye.

A nevezésekben csak saját szerzeményeket fogadtak el a szervezők, melyeknek még nincs kiadói változata, országosan terjesztett megjelenése, így ez a program a „szárnyaikat bontogató”, de már színpadra érdemes zenekarok támogatásáról szól.

A kecskeméti fordulóban a nap folyamán kilenc amatőr zenekar lépett fel az Agóra színpadán. A szakmai zsűri mellett idén öttagú diákzsűri is értékelte a produkciókat.

A zsűri tagjai voltak: Balla Gergely, a Platon Karatev zenekar énekese, Szilágyi Áron, a nemzetközi dorombmozgalom aktív tagja, a a Leskowsky Hangszergyűjtemény vezetője, a Zoord zenekar alapítója, valamint Andrásik Remo magyar zenész, a Hangszeresek Országos Szövetségének főtitkára. Diákzsűri munkájában részt vett: Dovicsin Máté, Fekete Klaudia, Gyenes Klára, Rigó Anna és Szilvási Tibor.

A zsűri értékelése alapján a budapesti döntőbe bejutott a Helka Banda. A legjobb zenésznek járó Újfalusi Gábor különdíjat kapta Kubik Cseni, a Stone Sober dobosa. A Hírös Agóra különdíját nyerte a Totoro.

A Leskowsky Hangszergyűjtemény külön díját nyerte Szabó Mátyás Truebadur.

A budapesti nagydöntő nyertese, a sorozat végső győztesének fődíja egy 1 millió Ft értékű hangszer és hangtechnikai eszközbeszerzés a HANOSZ tagságának képviseletében gyártott, vagy forgalmazott termékekből, valamint a Hangfoglaló Program által felajánlott 2 millió forint értékű támogatás, amelyet a győztes lemezanyag és videoklip készítésére fordíthat.

A fotón a Hírös Agóra különdíjasa, a Totoro
látható.
Fotó: Hírös Agóra

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!