Kecskemét

2021.07.13. 16:21

Zenével segít a szegényeken Radics Sándor

Radics Sándor cimbalomművész és barátai Reményteljesebb jövőért a zene erejével címmel jótékonysági koncertet tartottak a napokban.

Sebestyén Hajnalka

Fotó: Radics Sándor

A nagy sikerű rendezvénynek Kecskeméten, a Három Gúnár terasza adott helyett. A bevételt a népkonyhaként is működő Wojtyla Barátság Központnak ajánlotta fel a Magyar Ezüst Érdemkereszt polgári tagozatával kitüntetett cimbalomművész.

– Nagy öröm számomra, hogy a zene erejével ismét segíthetek. Farkas P. József barátomra, és az általa vezetett Wojtyla Barátság Központra esett a választásom, mely szegények sokaságának segít minden nap meleg étellel és lelki útravalóval. A koncert nagyon jól sikerült, egy csoda vált valóra általa – mondta Radics Sándor a koncert kapcsán.

Fotó: Radics Sándor

A jótékonysági eseményen Radics Sándor barátai is zenéltek, énekeltek. A sztárvendégek között volt Radics Gigi énekes, valamint Robi Lakatos hegedűvirtuóz. Rajtuk kívül helyi művészek is felléptek, Leskowsky Laura, a Hegedűs Együttes, valamint Radics Sándor fia és csapata, az Álom Parti zenekar.

Az eseményen részt vett Szitár Éva festőművész is, aki régóta áll barátságban a cimbalomművésszel. Meglepetésként lefestette Radics Gigit és Robi Lakatost, a festményeket a koncerten adta át. A koncert fővédnőke volt Szemereyné Pataki Klaudia polgármester, védnöke dr. Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester. A rendezvényen a város nevében Lévai Jánosné önkormányzati képviselő mondott köszöntőt.

Fotó: Radics Sándor

Radics Sándor ezekben a napokban sem tétlen, járja az országot és népszerűsíti szeretett hangszerét, a cimbalmot. A Cimbalommal Magyarországért zenei jószolgálati nagyköveteként hamarosan Battonyán játszik egy alkotótáborban, majd irány a Balaton, ahol a nagyobb idegenforgalmi helyeken cimbalmozik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!