színház

2021.07.28. 17:43

Pénteken újra megrendezik az Együtt a Művészetért Díjátadó Gálát

Tavaly a pandémia miatt csak online követhettük a gálát, idén azonban ismét lehetőség van rá, hogy az érdeklődők személyesen szurkolhassanak kedvenc művészeiknek.

Bajáki Zsanett

Forrás: Bús Csaba

Fotó: BUS CSABA

A hagyományokhoz híven a rendkívüli 2020/21-es évad lezárásaként is megtartja a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház az Együtt a Művészetért Díjátadó Gálát.

A városban évek óta helyi Oscar-gálaként emlegetett esemény a nyár egyik kulturális fénypontja, amelyen amellett, hogy az évad legjobbjait méltatják, a társulat rendre meglepetésekkel teli, fergeteges műsorral készül a közönségnek. A gálára jegyek vásárolhatók.

A támogatóknak hála idén kilenc kategóriában (zenei tagozat díjazottja, legjobb női táncművész, legjobb férfi táncművész, legjobb női epizodista, legjobb férfi epizodista, legjobb színésznő, legjobb színész, legjobb kisszínházi előadás, legjobb előadás) adnak át díjat.

Emellett a színház saját díját, a Latabár-díjat is odaítélik a társulat egyik színművészének. A gálaest napján tartja a Kecskeméti Nemzeti Színház az évadzáró társulati ülését, amelynek keretében az újonnan életre hívott Látó Ricsi-emlékdíjat is kiosztják.

Az emlékplakettet ebben az évben Lőrincz Luca kecskeméti keramikus készíti: a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház impozáns épülete fog ezúttal is visszaköszönni az alkotáson, ugyanis a homlokzatának egy részletét fogja ábrázolni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!