galériával

2021.07.31. 06:55

Átadták az évad legjobbjainak járó díjakat a Kecskeméti Nemzetiben

A 2020/21-es évad zárásaként péntek este tartotta meg a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház az Együtt a Művészetért Díjátadó Gálát, ahol kilenc kategóriában adtak át díjat. A legjobb előadás a Légy jó mindhalálig lett. A gála végén a társulat is hosszasan megtapsolta a közönséget.

Hraskó István

Fotó: Bús Csaba

A hagyományokhoz híven a rendkívüli 2020/21-es évad lezárásaként péntek este tartotta meg a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház az Együtt a Művészetért Díjátadó Gálát (tavaly csak online közvetítés volt lehetséges). A városban évek óta helyi Oscar-gálaként emlegetett eseményen nemcsak az évad legjobbjait méltatják, a társulat rendre meglepetésekkel teli, színvonalas műsorral készül a közönségnek – ez most is így volt.

Idén a gála közönsége láthatott részletet az Elisabeth című musicalből, amely a színház 21/22-es évadának szuperprodukciója lesz Szente Vajk rendezésében. De színpadra került az elmúlt évad talán legsikeresebb betétdala, az Amerika is az Egy csók és más semmi operettből. Vivaldi Négy évszakának Nyár hegedűversenyére pedig a Kecskemét City Balett adott elő emlékezetes táncot. A műsorban a színház egész társulata szerepelt.

Idén kilenc kategóriában adtak át díjat.

A győztesek a támogatók jóvoltából pénzdíjban részesültek, valamint emlékplakettet is átvehettek, melyet idén Lőrincz Luca kecskeméti keramikus készített; az alkotás a színház homlokzatának egy részletét ábrázolja.

A társulat nevében Cseke Péter igazgató köszönte meg a közönség folyamatos, átölelő szeretetét, melyet szavai szerint direktortársai is irigyelnek a kecskeméti teátrumtól. És egy percre a szerepek itt megcserélődtek: a társulat tapsolta meg hosszan a közönséget.

Az is elhangzott, hogy a 2021/22-es idényben bemutatják a Rómeó és Júliát, az Elisabeth című musicalt, a Cirkuszhercegnő nagyoperettet és a Bánk bán operát.

Fotó: Bús Csaba

Díjazottak

Legjobb női epizodista: Hajdú Melinda

Legjobb férfi epizodista: Ferencz Bálint

A zenei tagozat díja: Madarász Éva

Legjobb női táncművész: Varga Lotti

Legjobb férfi táncművész: Raj Martin

Legjobb kisszínházi előadás: Férjek és feleségek

Legjobb színésznő: Märcz Fruzsina

Legjobb színész: Orth Péter

Legjobb előadás: Légy jó mindhalálig!

Latabár Díj, a színház saját díja: Szemenyei János

A díjátadók: Horváth Attila, a Termostar Hőszolgáltató Kft. ügyvezető igazgatója, Bagdy Andrea, a CabTec Kft. HR vezetője, Kriskó János, a Kecskeméti Televízió Múzsa kulturális magazin felelős szerkesztője, Hajdú Tamás és Hajdú-Vörös Enikő, a Reuzál Trend Bt. cégvezetői, dr. Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester, dr. Nagy Zoltán, a Phoenix Mecano Kecskemét Kft. ügyvezető igazgatója, a HÉP – Horváth Építőmester Kft. nevében Seres Sára, az Együtt a Művészetért Díjátadó Gála szervezője, dr. Salacz László országgyűlési képviselő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!